Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Mesut Altın, KOSGEB Diyarbakır Müdürü Hasan Solmaz, Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak ve DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Özkeskin'in katıldığı sertifika törenine kursiyerlerin de ilgisi büyüktü. Törenin açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, öncelikle işbirliklerinden dolayı ve KOSGEB yetkililerine teşekkürlerini iletti. Diyarbakır'ın çok yoğun bir genç nüfusa sahip olduğunu belirten Sayar, bu nüfusa oranla ciddi anlamda işsizlik sorununun olduğunun da altını çizdi. Bu anlamda yeni girişimci adaylarına da önemli görevler düştüğünü belirten Sayar her yıl ortalama bin kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirterek oda olarak da kentin istihdamına katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Özellikle iş kuracak olan girişimci adaylarına, mutlaka öncesinden fizibilite çalışması yapmalarını öneren Sayar, 2018 yılında da eğitimlerin tüm hızıyla devam edeceğini sözlerine ekledi. Sayar gereken danışmanlık hizmetlerini de kurum olarak yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.
Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak ise başarılı girişimcilerin, risk alabilme, yaratıcılık, bağımsızlık, sorunları hızlı şekilde çözebilme ve liderlik gibi özelliklere sahip olmaları gerektiğini belirtti. 2017 yılında toplanda 1008 girişimciye eğitim verildiğini söyleyen Aktoprak sertifika alan girişimci adaylarına iş hayatlarında başarılar diledi.
KOSGEB Diyarbakır Müdürü Hasan Solmaz ise, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, 2016 yılında 9,4 milyon TL destek vererek Türkiye 1'incisi olduklarını, 2017 yılında destekleri yüzde 36 oranında arttırarak 12,7 milyon TL'nin üzerine çıkarttıklarını belirtti.

Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni DTSO’da düzenlendi