Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti ile Cumhur İttifakı yapan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İl Başkanı Taner Tekin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette sohbet eden Genç ve Tekin, 24 Haziran seçimlerinin ülke açısından önemine işaret ederek, ittifakın parti meselesi değil, ülke meselesi olduğuna dikkat çekti.

BERABERLİK ÖRNEĞİ

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozmak için iç ve dış güçler tarafından oyunlar oynandığını kaydeden Başkan Genç, "Türkiye dış güçlerin her zaman hedefinde oldu. Türkiye için tüm Ortadoğu'yu karıştırdılar. Bu oyunları çok iyi görüyoruz. Şu anda birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken bir süreci yaşıyoruz. Bu noktada da AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi söz konusu vatan olduğunda birlik beraberliğin en güzel örneğini sergiliyor. 15 Temmuz ruhunu devam ettirerek, AK Parti ve MHP birlikteliği, ayrıca vatandaşlarımızın desteğiyle 24 Haziran seçimlerinde ilk turda Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz" şeklinde konuştu.

SAFLARI SIKLAŞTIRMALIYIZ

"Milli meselelerde her zaman devletimizin yanında olan MHP'yi takdirle karşılıyoruz" diyen Başkan Genç, "Söz konusu ülkemizin ve milletimizin bekası olduğunda teferruatları bir kenara bırakarak, kardeşliğin pekişip, safların sıkışması gerektiğini her iki partimizin de gösterdiğine inanıyorum. Bu dava parti meselesi değil, ülke meselesidir. Ülke menfaatleri söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Önemli olan söz konusu vatan ve millet olduğunda tek yumruk olmak, siyasi düşünceyi bir kenara bırakarak birlik olmak" diye konuştu.

ORTAK DAVAMIZ: MİLLET

MHP İl Başkanı Taner Tekin de, "Bizler iki ayrı siyasi parti olsak da vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletin bekası konusu ortak davamızdır. Çünkü zaman millet olarak tek yumruk olma zamanı. Milli meselelerde her zaman devletimizin yanında olmayı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. İnşallah bundan sonra ülke menfaati için omuz omuza çalışacağız" ifadelerini kullandı.