Canik ve Tekkeköy ilçelerinde seçim çalışmalarına devam eden CHP Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, CHP'nin ekonomi politikaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Hancıoğlu, bankacı kimliği ile ekonomik tablodaki olumsuz ve felakete varabilecek dalgalanmaları daha yakından takip edebildiğini ifade etti.

RANT EKONOMİSİ

Hancıoğlu, CHP'nin bir bütün içinde programladığı çalışmalarını 24 Haziran'dan sonra yaşama geçireceklerini ve özellikle ekonomik sıkıntıyı en çok hisseden dar gelirli vatandaşların soluk alacağını ifade etti. Hancıoğlu, 'AKP'nin rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etti. Ekonomik dengeleri bozan saray rejimi, plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye'yi bir krize sürüklemekle kalmamış, aynı zamanda dolaylı vergilere yaslanarak, gelir dağılımındaki var olan adaletsizliği daha da pekiştirmiştir. Yurdumuzda bugün 16 milyon vatandaşımız yoksul,6 milyon insanımız işsizdir. Milyonlarca emekçi kardeşimiz açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamlarını sürdürüyor' şeklinde konuştu.

DURDURULMALI

Hancıoğlu, 'Türk Lirası son 5 yılda ve de özellikle son bir ayda dünyada değer kaybeden 2. para birimi durumuna düşmüştür. İktidar tarafından alınan tedbirlerin geçici, ranta ve tüketime dayalı politikalar temelinde şekillendiğini hepimiz yaşayarak gördük, göreceğiz de. Her zaman ifade ettiğim gibi iktidar partisi öncelikli sorun olarak AKP'deki inhitatı durdurmayı düşünmekte ve popülist politikalardan medet ummaktadır. Bu gidişat artık durdurulmalıdır. CHP olarak bizler toplumun yok sayılan yüzde 99'undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlıyoruz. Rant ekonomisinin yerine büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak, toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Bunun için vatandaşlarımızın sandığa giderek geleceğimiz için, aydınlık, üreten, büyüyen hakça bölüşen güçlü bir Türkiye yaratmak için CHP'ye yetki vermesini istiyoruz' sözlerini kaydetti.