Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından hibe verilmesi ile desteklenmesi uygun görülen 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Alanında Engelli Bireylere Mesleki Beceriler Kazandırılması' konulu Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projesi Almanya'da gerçekleştirildi.

KÜLTÜREL GEZİ

Projede 8 öğrenci ve 4 öğretmen görev alırken, katılımcılar proje konusu dahilinde Almanya'nın Berlin şehrinde 14 günlük süreyle staj faaliyetlerini başarıyla tamamladı. Proje faaliyetleri kapsamında katılımcılar, süs bitkileri yetiştiriciliği alanında staj faaliyetlerine katılarak, bilgi ve becerilerini geliştirirken ziyaret ettikleri kurumlarda oradaki engelli bireylerin çalışma ve eğitim ortamlarını, onlara sunulan olanakları yerinde görme imkanı yakaladı. Ayrıca hafta sonlarında Berlin şehrinde rehber eşliğinde kültürel geziler yaparak, şehrin tarihi ve önemli merkezlerini de ziyaretler düzenlendi.

KATKILARI OLACAK

Projenin Almanya'da 14 günlük süreyle 2 akış şeklinde uygulandığını belirten Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi İshak Katipoğlu, 'Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli bireylerimize mesleki beceriler edindirerek, iş yaşamında yer bulmalarını sağlamak ve kendi kendilerine yetebilecek davranışları kazandırmak özel eğitimin temel amaçları arasında. Projemiz dahilinde öğrencilerimiz aldıkları eğitim ile süs bitkileri yetiştiriciliği alanında bilgi ve becerilerini geliştirmişlerdir. Kazandıkları becerilerin öğrencilerimizin gelecek meslek yaşamlarına olumlu katkıları olacak. Ayrıca aldığımız eğitim ile mevcut eğitimlerimiz harmanlanarak öğrencilerimize olumlu gelişmeler kazandırılacak' dedi.

Proje sonunda katılımcı öğretmen ve öğrencilere uluslararası geçerliliği olan staj sertifikası verildi.

Ümit CEYLAN