Son 13 yılda her alanda yaptıkları çalışmalarla Canik'te sadece fiziki değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi'nin uyguladığı projelerle Türkiye'de örnek bir belediye haline geldiğini söyledi. Gerçekleştirdikleri fiziki dönüşümün yanısıra kültürel, sanatsal ve sportif yatırımlarla da sosyal dönüşümü sağladıklarını belirten Genç, şehri inşa ederken önceliklerinin vatandaşların refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmak olduğunu vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK

Şehirsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli hedeflerinin insan-mekan ilişkisini göz ardı etmeden projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Dönüşüm hamlesinde sadece fiziki mekanları düşünemezsiniz. Mekansal dönüşümdeki amacımız, sürdürülebilir şehircilik politikası ile şehrimizi geleceğe taşımaktır. Ancak insana yatırım yapmazsanız bir şehrin dönüşümünden ve gelişmişliğinden söz edemezsiniz. Bu bilinçle hayata geçirdiğimiz sosyal ve kültürel projelerle, Canik'i her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer haline getirdik" dedi.

EN ÇOK PROJE ÜRETEN BELEDİYE

Yerel bir yönetim olarak hayata geçirdikleri projelerde mekansal dönüşümün insana dokunmadan yapılamayacağı bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Bugün Canik'te hayata geçirdiğimiz projeler diğer şehirlere örnek oluyor. Kuzey Yıldızı, Mavi Yeşil gibi fiziki dönüşümlerimizi, hanım konakları, sıbyan mektepleri, eğitim, kültür, spor tesisleri gibi yatırımlarla tamamlıyoruz. Canik'teki dönüşümü toplumdaki tüm paydaşlarımızla birlikte, ortak akılla sağladık ve başarıya ulaştık. Canik Belediyesi bugün Türkiye'de çoğu Büyükşehirlerin de ilerisinde en çok proje üreten ve uygulayan belediyelerden birisidir" diye konuştu.