CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 24 Haziran'da yapılan seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. Zeybek, 16 yıldır süregelen kadrolaşma sonunda kamuda vasıfsızlık ve ehliyetsizlik yaygınlaştığını, bir partinin bütün kadroları ele geçirdiğini savundu.

İZİN YOK

CHP'li Zeybek, 'CHP iktidarında, tüm yurttaşlara hizmet eden, ihtiyaçlara öncelik veren toplumun beklentilerini yerine getirecek kamu düzeni kuracağız. Kamu kaynaklarından herkesin eşit faydalanmasını sağlayacağız. Yurttaşlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmayacağız. Açık, şeffaf hesap veren bir anlayışı hakim kılacağız. Kamu personelinin atamalarında iş tanımı doğrultusunda; temel yeterlikler dikkate alınarak atama ve görevde yükselmeler gerçekleştirilecek. İşe alım süreçlerinin merkezine etik değerler ve liyakati koyarak, kamuda siyasal kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz. Üst düzey yöneticilerin dışındaki, bütün yöneticilik kademeleri için yazılı sınav kazanma şartı ile yöneticilik eğitiminden geçmeleri sağlanacak. Sınavların objektif, adil biçimde yapılması esası ile kayırmacılığı ortadan kaldıracağız' şeklinde konuştu.

YETKİ İSTİYORUZ

Köylerin tüzel kişiliklerini kazandırması noktasında çalışmalar yapacaklarını kaydeden Zeybek, 'Muhtarlıkların tüzel kişiliklerini güçlendireceğiz. Köylerin, belediyelere devredilen varlıklarını iade edeceğiz. Demokrasimizin ilk basamağı olan muhtarlıklara bütçe ayıracak, belediyelerle ortak sosyal proje yapmalarına imkan tanıyacağız. Muhtarların yetki ve sorumlulukları güncellenerek, tek bir kanunda toplayacağız. Muhtarların özlük haklarını geliştirerek, toplumda daha saygın olmalarını sağlayacağız. Türkiye Muhtarlar Birliği'ni kuracağız. Bütün bunların yapılabilmesi için 24 Haziran seçimlerinde yetki istiyoruz! Yetkiyi CHP kadrolarına verin! Sizin ve toplumun yüzünü güldürün' ifadelerini kullandı.