Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri başta olmak üzere farklı bölümlerden öğrenciler, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde yapacakları stajlar ile hem bölümleriyle ilgili gelişme fırsatı yakalayacak hem de sosyal ve kültürel anlamda donanımlarını artırma sansına sahip olacaklar.
İlk kez bu kadar çok sayıda öğrenciyi staj hareketliliğine gönderdiklerini ifade eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yasin Acar, önceki yıllarda staj hareketliliği için öğrenci başvuru takviminde yaptıkları değişiklik ile daha çok öğrencinin bu fırsattan yararlanmasını sağladıklarını söyleyerek, önümüzdeki yıllarda bu sayının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.
Erasmus öğrenim hareketliliğinin öğrencilere üniversite hayatlarında önemli katkılar sağladığının altını çizen Acar, staj hareketliliğinin öğrencilere yurtdışında eğitim aldıkları alanlarda çalışma fırsatı verdiğini, bu tecrübenin öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerine ve CV'lerine çok olumlu katkısı olacağını sözlerine ekledi. Acar, Erasmus staj hareketliliği programını kazanan öğrencileri tebrik ederek bu vesile ile bu programdan faydalanmak isteyen öğrencilere Uluslararası İlişkiler Ofisini'nin duyurularını takip etmelerini ve başvuru yapmalarını tavsiye etti.