Seçim çalışmalarına devam eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP iktidarında öğrencilerin rahat bir nefes alacağını belirterek, hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

Ülkemizi 16 yıldır yöneten siyasal iktidar, gençliğin sorunlarına çağın gelişimine uygun projeler üretememiş, çözememiş ve olumsuz alışkanlıklara bulaşmalarına seyirci kalmıştır. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunları çözülememiş! Birçok öğrenci cemaat yurtlarında kalmak zorunda bırakılmıştır. CHP iktidarında, öğrencilerimizin yurt, barınma, beslenme ve eğitim sorunlarını çözümlemek en büyük hedefimizdir. CHP iktidarında,15-25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan genlerimize 'Genç Kart' vereceğiz. Kamuya ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmalarını sağlayacağız. Genç kart sahipleri, dört yılda bir defa ÖTV ödemeden telefon alma hakkını sağlayacağız' şekline konuştu.

AYLIK 400 TL VERECEĞİZ

Üniversite giriş sınavında başarılı olamayan ve maddi durumları iyi olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400TL üniversiteye hazırlık ödeneği ile aylık 2GB mobil internet erişimini sağlayacağız. CHP iktidarında, Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'erTL olmak üzere yıllık bin TL gençlik bursu vereceğiz. Öğrencilerimizin yurt sorununu iki yıl içerisinde kalıcı olarak çözeceğiz. Bütün öğrencilerimizin devlete ait KYK yurtlarında barınmaları sağlanacak ve öğrencilerin farklı cemaat yurtlarında kalmaları önlenecek. KYK kredisinin geri ödenmesinde kolaylıklar sağlayacağız. CHP iktidarında, 30 yaş altı yükseköğretim mezunu gençlere, Gençlik garantisi programı kapsamında istihdam, ücretli staj, eğitime devam, işsizlik ödeneği ve iş kurmak isteyen gençlere kredi kolaylığı, vergi muafiyeti gibi kolaylıkları sağlayacağız. CHP iktidarında, üreten ekonomi ile büyüyerek kardeşçe paylaşımı sağlayacağız' ifadelerini kullandı.