Samsun'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem karne töreni Baruthane Ortaokulu'nda gerçekleşti. Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende, protokol üyeleri kurulan çadırın altında otururken karne günü sevinci yaşayan öğrenciler, 24 derece sıcaklıkta dakikalarca güneşte ayakta bekledi. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in konuşması 22 dakikayı bulunca, öğrenciler yere oturmak ve ellerindeki bayraklarla başlarını örtmek zorunda kaldı. Durumu gören Vali Kaymak, konuşmasını 4 dakika ile kısa kesti.

ONURLUYUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Süleyman Çiftli, "Eğitim sezonunu başarıyla tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Bizlere emanet edilen öğrencilerimizi, bugün velilerimize kısa süreliğine teslim edeceğiz" dedi.

YAZ TATİLİNİ ZEHİR ETMEYİN

Konuşmasında Samsun'da yıl boyunca yapılan çalışmaları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'un 2019'da tekli eğitime geçeceğini vurguladı. Esen, "Her bitiş bir başlangıç. Öğrencilerimizi tatile gönderirken, yeni yılın heyecanını yaşıyoruz. Sevgili veliler, karnelerine göre çocuklarınızın yaz tatilini onlara zehir etmemelisiniz. Aynı şekilde başarılı bir karne dolayısıyla çocuklarınızın yaz tatilini verimsiz, tablet ve bilgisayar başında amaçsız geçirmesine göz yummayınız. Sağlıklı iletişim kurarak verimli bir yaz tatili planı yapmakta onları desteklemelisiniz" diye konuştu.

OYUNLAR BÜYÜK TEHLİKE

Müdür Esen'in 22 dakikalık konuşmasının ardından söz alan Vali Kaymak, güneş altında bunalan öğrencileri dikkate alarak konuşmasını 4 dakika ile kısa kesti. Vali Kaymak, "Değerli milli eğitim müdürümüz uzun ve kapsamlı bir konuşma yaptı. Benim de aynı kapsamda yapacağım konuşma sizleri sıkacaktır. Sevgili yavrularımız sıcakta ve güneş altındalar. Onlar bizim için kıymetli, onları üzmek istemeyiz. Milli eğitim müdürümüz yaptıklarımızın bir kısmını anlattı, buradan şu çıkıyor; biz devlet olarak eğitimi çok önemsiyoruz. Samsun olarak daha çok önemsiyoruz. Bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İkili eğitimden tekli eğitime geçmeden tutun da, okuma yazma seferberlikleri, Maarif Hareketi, spor salonlarından çok daha iyi yararlanmalarına kadar yüzme kursları konusunda çalışılıyor. Hedefimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve geleceğimizden emin olmak. Samsun'da eğitim ve öğretimde istediğimiz düzeye geleceğimizi düşünüyorum. Akademik başarının yanı sıra çocuklarımızın vatansever duygularla yetişmesini çok önemsiyoruz. Samsun Okuma Vakti'nin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Çocuklar şimdi karne alıp tatile giriyorlar ama şöyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Ben de bir veliyim. Liseye giden bir oğlum var. Bilgisayar ve cep telefonunu elden bırakmıyorlar. Bu çocuklar için büyük bir tehlike. Tamamen uzak kalmalarını istemiyoruz ama tehlikeli oyunlar veya bilgisayar başında uzun saatler kaldığı için hastalanıp ölen çocuklar var. Lütfen çocukların oyununu kontrol edin. Samsun çok güzel bir il, doğası var. Çocuklarımız tatilde dışarıya çıksın" diye konuştu.