Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Yenidoğan İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol heyeti sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini, takdir ve teşekkür belgelerini teslim etti. Öğrencilere karne ile birlikte kitap da hediye edildi.
Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, karne konusunda velileri uyardı. Velilerden çocuklarını ikinci döneme hazırlamalarını isteyen Vali Nayir, 'Öğrencilerimiz çalışıp yoruldular, dinlenmeyi de hak ettiler. Bu tatili ödev yaparak, ders çalışarak değil, dinlenerek geçirmeli, eğer meraklılarsa kitap okumalılar. Bu karneler aynı zaman da velilerimizin karnesi. Velilerimiz, eğer bir kırık, notta bir düşüklük varsa öğrenciyi suçlamamalı. Onların telafisini ikinci döneme bırakmamız lazım. Bazen karne günlerinde bizi üzen, sıkıntılı hadiseler yaşayabiliyoruz Türkiye genelinde. Karnesinde kırık notu olduğu için ailesi tarafından azarlanan ve yanlış hareketlere sebep olunan durumları da yaşayabiliyoruz. Kaybedilmiş hiçbir şeyimiz yok. Birinci dönemde zayıfı, eksiği olan öğrencilerimiz varsa ikinci dönemde bunu düzeltebilecekleri bir süre var önlerinde. Her çocuğumuz başarılı olur, başarıya ulaşmak için gayret sarf eder. Velilerimiz de buna destek verirlerse inşallah bunu tamamlamış oluruz' diye konuştu.
Karne dağıtımı Vali Ahmet Hamdi Nayir, protokol üyeleri ve öğrencilerin İstiklal Marşı'nı okumasının ardından sona erdi.(EFE)

Kütahya’da karne sevinci