Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 15. Geleneksel Tirit Yemeği ve Kültür Etkinlikleri düzenlendi. Atakum Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan etkinliğe, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerif Bilgin ve davetliler katıldı.

GÖNÜL BAĞI VAR

Ladik Belediye Başkanı Özbalcı, yaptığı konuşmada, "Bu tür etkinliklerdeki amaç, birlik ve beraberlik duygusunu öne çıkarıp, hemşehrilerimizin buluşması. Bizlere her sene olduğu gibi bu sene de Samsun'daki buluşmamızda sosyal tesislerin kapısını açan Atakum Belediye Başkanımız Sayın İshak Taşçı'ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün burada hemşehrimiz olmadan gönül bağı kurduğumuz kardeşlerimiz de var. Allah hepsinden razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadılar" ifadelerini kullandı.

DUALARIMIZ ONLARLA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için de duygularını aktaran Özbalcı, şunları kaydetti:
"Gece gündüz demeden, kışın soğuğunda vatanımızın, milletimizin geleceği için cephede olan askerlerimize ve ordumuza da Allahım yardım ve muzaffer eylesin. Rabbim birliğimizi daim kılsın. Onlara dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Şehitlerimize de Hak'tan rahmet diliyorum. Onlar en yüksek mertebeye ulaşmışlardır. Bizim inancımız budur."

Program, Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin plaket takdiminin ardından son buldu.