Cumhuriyet Halk Partisi 2. Sıra Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, İlkadım Mecidiye Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Esnaf ve Sanaatkarlar Derneği'ni de ziyaret eden Hancıoğlu, ekonomik verilerin süratle kötüleştiğini söyledi.

RİSK VAR

Enflasyonun yüzde 30 civarında olduğunu savunan Hancıoğlu, "Bu kötü gidişin ve olası ekonomik krizin önlenmesi için popülist ve tüketime dayalı ekonomik politikalar çözüm değil. İktidar değişikliği şart. Dünyada faizlerin artmaya başladığı ve yatırımcıların daha çekingen bir tutum benimsedikleri bu dönemde, büyümek için yurt dışı kaynaklara ihtiyaç duyan ülkeler riskli hale geldi. Bölgemizdeki siyasi gelişmeler de ülkemiz özelinde riski daha da artırıyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ARTACAK

Ekonominin sağlığını koruyabilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Hancıoğlu, "Yoğun göç alan ülkemiz açısından istihdam yaratan hızlı büyüme en öncelikli konu. Orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için ekonomimizdeki yangın acilen söndürülmeli. CHP iktidarında, başta Merkez Bankası olmak üzere tüm düzenleyici kurumlar bağımsızlaşacak. Vatandaş değil, devlet ve bürokrasi tasarruf yapacak. Asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak" şeklinde konuştu.