Atakum Halk Meclisi adıyla kurulan platform tarafından; Atakum İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi'nde hizmete giren "Tamam Bürosu"nun açılışı törenle yapıldı. Törene, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, CHP Samsun 27. Dönem Milletvekili Adayları Mehmet Özdağ, Arzu Sabuncu ve Işık Özkefeli, Atakum Halk Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

'TAMAM' DİYORUZ

Törende konuşan Atakum Halk Meclisi üyesi Hüseyin Aksoy, "16 Nisan öncesinde 'Hayır' diyerek sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yaydık. Şimdi ise 'tamam' diyenler buluştuk. Bizler biliyoruz ki memleketini korumak isteyenlerle, kendini korumak isteyenler arasında gerçekleşecektir. Bugün hep beraber tamam diyoruz, 'halkımız tamam derse çekiliriz' çağrısına cevap veriyoruz. Yeter artık, sıkıldık, hep beraber, en gür sesimizle 'tamam' diyoruz" ifadelerine yer verdi.

KÖTÜ BİR SÜREÇ

Daha sonra söz alan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de, "Kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci 16 yıldır birlikte yaşıyoruz. Hayatımızın her alanına müdahale edildiği, yaşam koşullarının zorlaştırıldığı, demokrasimizin elimizden alınmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz. Sizlerin, bir dönemin değişimini sağlamak adına mücadele ettiğinizi biliyorum. 24 Haziran seçimi, 16 yıldır Cumhuriyet değerlerini yok edenlerle mücadele seçimidir. Bu büronun da buna katkı yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci ile CHP milletvekili adayları da düşüncelerini paylaştığı birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Tamam Bürosu'nun açılış kurdelesi kesildi.

Barış BUDANOĞLU