AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Farkı Fark Eden Gençler Vekiliyle Buluşuyor" programında Samsun ve 17 ilçesinden gelen gençlerle bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleşen programa AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. İftar programının ardından Karaaslan ve gençler Samsunum 1 gemisiyle Karadeniz turuna çıktı.

GENÇLİK HAREKETİ

AK Parti'nin bir gençlik hareketi olduğunu kaydeden AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, "Bizler muhalefet partileri gibi sadece gençliğin enerjisinden yararlanıp, gençleri bir kenara bırakmıyoruz. Koyduğumuz tüm hedefler gençlik için var. Biz yeni Türkiye gençliği olarak 2013 yılında gezi olaylarını, 17-25 Aralık'ı ve 15 Temmuz'u gördük. Ülkemizin ayağına bağlanmak istenen prangalar aslında bizim ayağımıza bağlanmak isteniyor. Ülkemizin hedeflerine giderken bizlere önemli görevler düşüyor. İnşallah bizler, Cumhurbaşkanımızın yaktığı yeni Türkiye meşalesini zirveye çıkaran gençlik olacağız" dedi.

ONUR YAŞIYORUZ

Kendisinin de gençlik kollarından yetiştiğini ifade eden AK Parti Samsun İl Başkan Hakan Karaduman, "Gençlik kolları başkanlığı yaptım, bugün size il başkanı olarak hitap ediyorum. Cumhurbaşkanımız ilk kongremizde 'Siyasette gençlere yer vermesini bilmek, ustalığın şiarındandır' demişti biz de o sözü duvara asmıştık. Büyük ustayla birlikte siyaset yapmanın ne kadar büyük bir onur olduğunu bizler yaşıyoruz, umarım siz de yaşayacaksınız. Sizler Türkiye'nin büyük gücü olarak, ülkemizi yarınlara taşıyacaksınız. 24 Haziran'da sizlerin de gücüyle sandıkları patlatarak ikinci bir bayramı yaşamayı niyaz ediyoruz" diye konuştu.

GELECE İMZA ATACAKSINIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, karne alan gençleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Gençlik Türkiye için çok önemli. Biz ve sizler tarih yazan neslin parçalarıyız. Siz 15 Temmuz'u en derin yaşayanlarsınız. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara koşanlarsınız. O gece 'Gençler bu işi bilmez, Türkiye gerçeklerini umursamaz' diyenlere en büyük cevabı verdiniz. Sizler gelecek imzasını atacak, umudumuzu yeşertecek ve her daim diri tutacak olanlarsınız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN KADERİ

AK Parti'nin vizyoner ve yenilikçi bir parti olduğunu kaydeden Karaaslan, "Partimiz olmaz denilenlerin hepsini başardığı gibi hayal bile edilemeyenleri kendisine hedef koydu ve başardı. Şimdi önümüzde bir seçim var. Bu seçimde milyonlarca gencimiz ilk kez oy kullanacak. Gençlerimiz 24 Haziran'daki seçimde ilk kez Türkiye'nin kaderine karar verecek. Gençler, bu ülkenin daha demokratik ve özgür olması, daha fazla gelişmesi için sandık başında iradesini ortaya koyacak. 24 Haziran seçimlerinde milli iradenin temsili belki de ilk kez bu kadar güçlü yansıyacak, çünkü milletimizin en büyük gücü dediğimiz gençlerimiz sandıklara sahip çıkacak ve sandıkları patlatacak. Sandıklara sahip çıkarsanız bu ülkenin geleceğine de sahip çıkmış olacaksınız" dedi.

Zerrin SOMUNCU