CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, emekliler ve engellilerin sorunlarının CHP iktidarında çözüleceğini söyledi. Zeybek, "Emekliler için adil intibak yasası ve katsayı, gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİN 500'ÜN ALTINA DÜŞMEYECEK

Emeklilerin asgari ücretin altında bir aylıkla yaşamak zorunda bırakıldığın belirten Zeybek, "Ülkemizi 16 yıldır yönetenler, emeklilerin sorunlarını çözemedi ve onları zor yaşam koşullarında, yoksulluğa terk etti. CHP iktidarında emekli yurttaşlarımızın bin 500 TL altında maaşı olmayacak, ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Hak ettikleri yaşam standardını sağlamak CHP iktidarı ile mümkün olacak. Emekliler için adil intibak yasası ve katsayı, gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Yaşa takılarak emekli olmaları engellenen yurttaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz ve emekli aylığı almalarını sağlayacağız. Sağlık hizmetlerinden faydalanmak için prim ödeme zorunluluğuna son vereceğiz. Yasal düzenlemelerle, emeklilik haklarını kaybeden, yaşlılık aylığı kesilen emekli ve yaşlıların hakları, yeni düzenlemelerle hak kayıplarını önleyeceğiz. Hak ettikleri maaşlarına kavuşturacağız" diye konuştu.

50 BİN ENGELLİYE İSTİHDAM

Engellilerin eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere tüm anayasal haklardan engelli olmayanlar bireylerle eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getireceklerini kaydeden Zeybek, "Engellilerin sağlık raporu almalarına ilişkin mevzuatını bilimsel ve Türkiye gerçeğine uygun biçimde yeniden düzenleyeceğiz. Engellilik oranlarının düşürülmesi ile yasal hakları verilmeyen engellileri yasal ve anayasal haklarına yeniden kavuşturacağız. Diyabet gibi kronik hastalığı bulunan engellilerin istihdam dahil yasal haklarından yararlanmasını sağlayacağız. Engellilerin her iş ve hizmet için rapor alma çilesine son verirken, rapor talepleri hızlı ve ücretsiz olması sağlanacak. Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan boş kadroları doldurarak 50 bin engelliye istihdam sağlayacağız. Gazilerimizin rapor yönetmelikleri gerekçesiyle engelli sayılmama sorununu çözeceğiz" dedi.