Ülkelerindeki terör sıkıntısından kaçarak Türkiye'ye gelen ve Samsun'da yaşayan Iraklı sığınmacılar, hayırseverler vatandaşlardan destek bekliyor. Samsun'da kurulan ve Iraklı vatandaşlara kimlik, eğitim, sağlık ve barınma gibi konularda destek vermeyi amaçlayan Seyyid Raviyyin İnsani Derneği'nin Başkanı Qahtan Omar Saleh, kendilerini Türkiye'ye kabul eden herkese teşükkür etti.

YÜK OLMAK İSTEMİYORUZ

Derneklerinin herhangi bir siyasi parti ya da kuruma bağlı olmadan, sadece yardımlaşmak amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Qahtan Omar Saleh, "Dernek olarak, göçmenlerin geldikleri yerlerde yaşadıkları sıkıntıları biraz olsun unutturmak, emniyet ve huzur içerisinde yaşadıklarını hissettirmek istiyoruz. Onların sağlık, eğitim, barınma ve özellikle kimlikleriyle ilgili yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmayı, gençlere iş imkanı sağlamak amaçlıyoruz. En önemlisi de misafir olarak geldiğimiz bu güzel ülkeye yük olmak istemiyoruz. Bizleri misafir eden yetkililere ve Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bizlere destek olmak isteyenleri, Pazar Mahallesi Müftü Sokak'taki dernek binamıza bekliyoruz" dedi.

ÖLMEZ'E TEŞEKKÜR

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in yakın dostu ve iş ortaklarından olan, ülkesinde yaşadığı sıkıntılardan sonra geldiği İstanbul'da iş kuran Iraklı İşadamı Muhaimen Arrawi de, "Bu dernekle herhangi bir bağlantım yok, fakat kendi aşiretimden insanların kurduğu bir dernek. Buradaki insanların sıkıntılarını biliyorum ve elimden geldiğince destek olmak istedim. Buraya Adnan Bey'in aracılığıyla ulaştım. Bu imkanı tanıdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Yardımda bulunmak isteyen insanlara şunu söylemek istiyorum. Çevrenizde yardımda bulunacak insanlar arıyorsanız bu derneğe gelip yardımda bulunabilirler" diye konuştu.

Derneği ziyaret eden Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Barış BUDANOĞLU