İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde Tavşantepe Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeği etkinliği, yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. İftar yemeğine Başkan Doğan'ın yanı sıra, Belediye meclis üyeleri, AK Parti Kocaeli il ve ilçe yöneticileri, ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği iftar yemeğinde Başkan Doğan, vatandaşlarla sohbet edip Ramazanlarını tebrik etti. İftar öncesi ve sonrası tek tek masaları dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Doğan, 'Önemli olan paylaşabilmek, sevgiyle, saygıyla birbirimize değer vererek güzellikleri arttırıp, acıları da azaltmak. Anadolu coğrafyasında bin yıllardır atlattığımız badirelerin de sırrı bu birlik beraberliğimizdir. Bizler, güzel bir milletiz. İnancımızın, geleneğimizin, göreneğimizi gereği bu tür birliktelikleri çok önemsiyoruz. Bereket de buradan geliyor. Allah devletimizden, silahlı kuvvetlerimizden, polisimizden, askerimizden, bu ülke için çalışan çabalayan herkesten razı olsun' dedi.
'Dünya'da bu sofradaki huzuru bulamayan Müslüman kardeşlerimiz var' ifadelerine yer veren Başkan Doğan, 'Arakan'da yüzbinlerce yetim var, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve birçok yerde zulümler var. Türk Milleti olarak bu birlik beraberliğimiz sayesinde o emperyalist ülkeler, dünyadaki Müslümanlar üzerinde bu oyunu yapan o haçlı anlayışı, batı ülkeleri Türkiye'de bu oyunu oynayamıyor. Bunu Çanakkale'de de, Kurtuluş Savaşında da, 15 Temmuz'da da denediler, hala deniyorlar. Ama milletimizin gücü, basireti, feraseti karşısında eriyip gidiyorlar' diye konuştu.
Türkiye'de olan huzurun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Doğan, 'Hastanelerimizin, okullarımızın, mahallemizin, şehrimizin bu noktaya gelmesinde mücadele verenleri unutmayalım. Tavşantepemiz dünden çok daha iyi. Okullarımız, hastanelerimiz dünden daha iyi. Şehir hastanemizin tamamlanmasıyla bölgemiz daha da değerlenecek. Bu bölgedeki her şey daha da farklı olacak. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Geçen yıl dünyada en fazla yoksullara yardım eden ülke Türkiye oldu. Bu Avrupa'nın ve emperyalistlerin niyeti ülkemizdeki huzuru bozmaktır. Allah hepimize güç kuvvet versin. Bizim sizlerden dileğimiz, duamız, kardeşliğimizin sürmesidir. Hepimiz komşuyuz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insanıyız' şeklinde konuştu.