Tevfikbey Yaşar İnan Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvanın final maçında Halkalı Taştepespor ile Söğütlüçeşmespor takımları karşı karşıya geldi. Oynanan final müsabakasında Halkalı Taştepespor, Söğütlüçeşmespor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek kupayı kazanan takım oldu.
Tevfikbey Yaşar İnan Spor Tesisleri'nde bir hafta süren turnuvada 4 grupta, 18 takım ve 268 sporcu mücadele etti. 3.'lük-4.'lük maçında ise Küçükçekmece İdmanyurdu Spor rakibi Atakent 2015 Spor'u 3-0 yenerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Mini Minikler Fetih Kupası Futbol Turnuvası'nda oynanan final maçlarının ardında düzenlenen törende dereceye geren takımlar ve sporcular, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, Belediye Başkan Yardımcıları, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı Seymen Gençtürk, Gazeteci ve Spor yorumcusu Turgay Demir, Tevikbey Mahalle Muhtarı Yaşar İnan'ın elinden madalya ve hediyelerini aldı.

'Spor salonlarını, alanlarını çoğaltacağız'
Ödül töreninde söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 'Küçükçekmece'de küçüklerin spor müsabakalarını izlemek için burada toplandık. Küçükçekmece hepimizin Küçükçekmece'de yapılan her güzel şey hepimize gurur veriyor. Özellikle ben spor derneklerimizin başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan bu tesislerle korunacak. Çocuklarımız bugünkü turnuvada ister kazanmış olsunlar ister kaybetmiş olsunlar, spor yapmak zaten büyük kazanımdır. Spor yapılarak geçirilen bir gün kazanılmış yarındır. İnşallah biz Küçükçekmeceliler el ele vererek bu spor salonlarını, spor alanlarına çoğaltmaya gayret edeceğiz' dedi.

'Bu tesisler sayesinde Dünya Kupası'nda olacağız'
Küçüçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı Seymen Gençtürk ise, 'İlçemiz diğer yatırımlarda olduğu gibi spor yatırımlarında da İstanbul da birinciliğini koruyor. İlçenin her mahallesinde spor yatırımlarını görebilirsiniz. Turnuvayı gerçekleştirdiğimiz bu tesisler bir hafta önce Belediye Başkanımız tarafından hizmete açıldı. Cumhurbaşkanımız bildiğiniz üzere futbol oynamış sporun içinden gelen biri, yerel yönetimlere semt sahaları, spor tesisleri yapınız demişlerdi. Bugün geldiğimiz noktada Belediye Başkanımız birçok mahallemize bu tür tesisleri yaptı. Yapımına başlanmış ve başlanacak birçok tesisin daha olduğunu biliyorum. Bu sahalar çoğalması tüm ilçelere örnek olmasını diliyorum. Yüzlerce minik sporcularımız var bunların bir çoğu bu tesisler sayesinde profesyonel hayata geçiyor. Belediye Başkanımız Sayın Temel Karadeniz'e çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Turnuva sonuçları ise şöyle gerçekleşti:

1. Halkalı Taştepespor
2. Söğütlüçeşmespor
3. Küçükçekmece İdmanyurduspor
4. Atakent 2015 Spor

En centilmen takım: Sultanmuratspor
En İyi Kaleci: Oğuz Tuna çavdar-Atakent 2015 Spor
Gol Kralı: Furkan Koçak- Küçükçekmece İdmanyurduspor
En Erken Gol: Emir Kubilay Bahar -İstanbul Trabzonspor

Penaltı Yarışması
1. Küçükçekmece İdmanyurduspor
2. İFA spor