Barbaros İlkokulu bahçesindeki iftar yemeğine Emirsultan, Levent ve Boğaziçi mahallerinden vatandaşlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, iftar öncesi masaları gezerek mahalle sakinlerini selamladı. Okunan ezanın ardından tüm davetliler Konak Belediyesince ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar menüsüyle oruçlarını açtı.
İftar sonrası Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalleliye seslendi. Konuşmada Ramazan ayının bereketini, dayanışma ve kardeşlik duygularını çoğaltmak için mahallelerde iftar sofraları kurduklarını belirten Pekdaş, 'Kentimizin enerjisini yükseltmek, dayanışmamızı çoğaltmak ve kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz' dedi. Konak'ın İzmir'in kalbin olduğunu dile getiren Pekdaş, 'Her ne kadar buraları bazıları tarafından varoş diye adlandırılsa da bu bölgeler kentin, eski İzmir'in merkezi. Buralardan çok değerli insanlar çıktı. Bizim amacımız da geçmişte başarılarla dolu olan bu bölgedeki okulları yine aynı başarıya ulaşmasını sağlamak. Bu bölgelerin geçmişteki özelliklerine uygun olarak yeniden planlanması için çalışıyoruz. Göreve başladığımızda Konak'ın planlama anlamında çok eksikleri olan bölgelerinde işe başladık. Parça parça imar planlarını hazırlıyoruz. Burası ilgili de çalışmalar başladı' diye konuştu.

'Ülkemize bereket gelsin'
Bir bölgenin kalkınması için kamusal yatırımların önemli olduğunu dile getiren Pekdaş, Yenişehir'de inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının tamamlanmasıyla bölgenin değerleneceğini söyledi. Konuşmasında 24 Haziran'da yapılacak seçimlere de değinen Pekdaş, 'İyi eğitim ve iş diyerek bu gidişi değiştirmek zorundayız. Ülkemize bereket gelsin. Kadir Gecenizi de kutluyorum. Dualarımızın kabul edeceği bu gece de ülkemize aydınlık günler diliyorum. Bayramımız kutlu olsun' diye konuştu.

Camiye gelenlere seccade hediyesi
Konak Belediyesi'nin iftar programı sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat-Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu ile renklenen Ramazan eğlencesinde çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Öte yandan Konak Belediyesi, Kadir Gecesi dolayısıyla ilçenin farklı noktalarındaki camilere ibadete gelen vatandaşlara seccade armağan etti. Kadir Gecesinde dua etmek için camiye gelenler hediye edilen seccadeler üzerinde namazlarını kıldı.