Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Poliklinik Binası temel atma töreni ve Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

ÖZEL BİR GÜN

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, "Bu bizim için çok özel bir gün. Çünkü bu açılış ve temel atma töreni, aslında önümüzdeki yıllarda peşpeşe yapacağımız açılış ve temel atmaların büyük bir adımı. Hizmete girecek diğer hastanelerimiz de tamamlanınca Samsun'un sağlık çehresi tamamen yenilenmiş, değişmiş ve modernleşmiş olacak. Bu değişimin bir parçası olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Bundan sonra da Samsun'un sağlığı için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SAMSUN PAY ALDI

Samsun'un iki sevinci bir arada yaşadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "15-16 yıldır ülkemizde her alanda yaşanan gelişim sağlıkta da devam etti. Samsun'da da merkezi hükümetimizin bu çalışmalarından çok pay aldık. Hele de şehrimizin bir bakanı olması, artı değerler kattı. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak ise temeli atılan ve açılış yapılan tesislerin Samsun için önemli olduğunu söyleyerek, "Bunlardan ilki temelini attığımız 37 milyon TL yatırımla 27 bin metrekare alana kurulacak olan, bünyesinde 127 poliklinik odası, görüntüleme teknik üniteleri, 25 kişilik 5 derslikten oluşan kreş ve 410 kişilik bir yemekhaneyi de barındıracak olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni poliklinik binası. Temelini atacağımız bina 2019'da tamamlanmış olacak. İkincisiyse, açılışını yapacağımız, uzun zamandır ilimizin hatta bölgemizin açılmasını beklediği 38 bin metrekare alan üzerine kurulu, içinde 51 poliklinik odası, 60 yataklı AMATEM, çocuk ergen bağımlılığı destek merkezi ÇAMATEM bulunan Samsun Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi. Samsun son yıllarda sağlık alanında büyük bir dönüşüm geçiren, her geçen gün 'Sağlık kenti Samsun' ünvanın hak edecek yatırımları alan bir şehir. Bugün açılış ve temel atma törenlerini yapacağımız tesisler de bu adımların sadece ikisi. İlçelerimizdeki çalışmalarla beraber Samsun 1.5 milyar TL'lik sağlık yatırımına kavuşmuş olacak. Samsun'u sağlık alanında bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da güzel günler bekliyor" ifade elerini kullandı.

HER ŞEY MİLLET İÇİN

"Bir tarafta bir tesisi bitirmişiz, açılışını yapıyoruz. Bir tarafta da ihtiyaç olan bir tesisin temelini atıyoruz. Bu sevindirici bir şey" diyen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise, "Samsun'a layık olduğu, hak ettiği güzellikleri getirmeye çalışıyoruz. Türkiye uzun süredir değişim içerisinde, bu değişimin neticelerini de alıyor. Zihniyetteki değişim Türkiye'deki en önemli değişimdi. Bu başarıldı. Daha önceki anlayış aslolan devletti, millet devlet için vardı. Her şey devlete göre dizayn ediliyordu. Olması gereken bu değildi. Aslolan milletti, millet varsa devlet vardı. Bu bizim temel değerlerimizin arasındaydı. Şimdi her şey milletimizin için. Devletin sahibi millettir. Samsun için fevkalade güzel hizmetler yapıldı, kaldığı yerden ivme kazandırarak biz de bu hizmetleri devam ettirdik. İlçelerimizdeki hastanelerimizin ihaleleri yapılacak. Şehir Hastanesi, hızlı tren ve otoyol yatırımları da gerçekleşecek" sözlerini kaydetti.

10 YILDA GERİYE GİTTİK

Yatırımların Türkiye'de değişen zihniyet sayesinde gerçekleştiğini söyleyen Bakan Demircan, "Ancak sadece zihniyet yetmiyor, sistemin de değişmesi ve düzeltilmesi lazım. Türkiye parlamenter sistem, demokrasi, çok partili siyasi hayatla 1950'de tanıştı. Halk bundan memnun oldu. Ülke kalkınmaya başladı. 'Nereden çıkarıyorsun memnun olmayı?' derseniz, memnun oldu ki 1954'te bir daha seçti. Memnun oldu ki 57'de bir daha seçti ama birileri ordunun içinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde bir grup cunta darbe yaptı, ülkede başbakan ve iki bakanını astı. Her 10 yılda bir darbe veya darbe girişimi yapıldı. Her darbe, her darbe teşebbüsü ülkeyi 10 yıl geriye çekti" dedi.

KALKINMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye'nin 24 Haziran'da sivil iradeyle yeni sisteme geçeceğini kaydeden Bakan Demircan, şu şekilde sürdürdü: "Bu da Türkiye'nin daha hızlı kalkınmasına neden olacak. Kalkınmak zorundayız. İnsan onuruna yaraşır biçimde yaşamak hakkımız. Ancak bu coğrafyada zayıf devlet yaşamaz. Burada güçlü olmak zorundayız. Etrafımızda olanları görüyorsunuz, o yüzden Türkiye zaman kaybetmeden gelişmek, kalkınmak ve güçlenmek zorunda. 35-40 yıldır bizi dışarıdan engelleyemeyince içeriden terörle boğuşturdular. Binlerce şehit, can kaybı ve öbür taraftan milyarlarca dolar değer kaybettik. Türkiye son 16 yılda yakaladığı istikrar sayesinde yapılan müdahalelere rağmen direnerek, kalkınma yolunda aldığı mesafe sayesinde, bugün terörün içeride başını ezebildiği gibi dışarıda da bütün inlerine, yuvalarına kadar takip ediyoruz. İşte Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı. Ne diyordu birileri? 'Ne işimiz var, girmeyelim Afrin'e'. Gireceğiz arkadaşlar. Türkiye'ye nereden kim ateş ediyorsa Türk askerini karşısında bulacak. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Şimdi Kandil'e, gerekiyorsa diğer yerlere de Türkiye gereken müdahaleyi yapacak. Türkiye'nin güçlenmesi, bütün haklarını koruması, mazlumların da ellerinden tutması için bu seçim belirleyici bir seçim olacak. Eski Türkiye'yi unutacağız. Eski Türkiye'yi unutma yolunda attığımız adımlar başarıya ulaşacak."

Zerrin SOMUNCU