Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı Meclis Toplantısı, Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Gündemde bulunan 71 maddenin 68'i, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Büyükşehir Belediyesi'nde bugün yapılacak komisyon toplantısında; Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne yeni bir liman, Kavak İlçesi'ne ise cezaevi yapılması konuları görüşülecek. Tekkeköy'de Toros Tarım'a ait alanda yeni bir liman kurulması gündeme geldi. Projenin gerçekleşmesi halinde Samsun; Ceynak ve Yeşilyurt Demir Çelik'e ait limanların ardından 3'üncü büyük limanına kavuşacak. Kavak'ta da Muratbeyli ve Dura Mahallelerini kapsayacak şekilde ceza infaz kurumu (cezaevi) oluşturulması konusu gündeme alındı.

ENCÜMENE 'KURT' SEÇİLDİ

Öte yandan, Büyükşehir'de, Başkan Zihni Şahin tarafından Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Fikret Vatansever ile Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı kadrosuna yapılan atamalar konusunda meclis üyeleri bilgilendirildi. Görüşülen diğer maddede ise; belediye encümen üyesi olan Hamit Kılıç'ın Bafra Belediye Başkanı olması dolayısıyla seçim yapıldı. AK Parti Grubu'nun önerisiyle yapılan kapalı oylamada encümen üyeliğine İsmail Kurt seçildi.

MECLİS'E 'MİTİNG' AYARI

Büyükşehir Belediyesi'ndeki komisyon toplantısı, bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Bayram olması dolayısıyla cuma yapılamayacak olan ve 18 Haziran Pazartesi gününe bırakılan Meclis karar toplantısının ise, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi nedeniyle saat 14.00 yerine 10.00'da yapılmasına karar verildi.

Barış BUDANOĞLU