Seçim çalışmalarına Canik İlçesi'nde esnaf ziyareti ile devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, iktidara geldiklerinde özellikle dar gelirli ailelere yönelik acil ekonomik tedbirler ile ilgili bilgiler verdi.

KADINLARA BİN TL

Ekonomik istikrarsızlığın yol açtığı sorunlara acil cevap vermek, çalışanların kötüleşen ekonominin yaratacağı risklere karşı korumak için acil sosyal politikalar uygulayacaklarını kaydeden Hancıoğlu, 'Bu politikalardan en önemlisi aile sigortası, ikincisi de yoksul kesimlere lehinde gerçekleştireceğimiz vergi reformu olacak. Aile sigortamızın temel hedefi; yoksul hanelere durumlarına göre yardım yaparak, her ailenin gelirinin en az bin TL'nin üzerine çıkmasını sağlayacağız. Aile sigortası projemizin ilk aşamasında, acil yoksulluk sorununu çözmek için aile maaşı uygulamasını başlatacağız ve 15 Eylül 2018 tarihinden itibaren eski yeşil kart sahibi her evdeki özellikle kadınlarımızın hesabına aylık bin TL yatıracağız. Bu ailelere ayrıca asgari ihtiyaçlarını karşılayacakları şekilde 50 TL su ve elektrik, 100 TL de ısınma desteği parası vereceğiz' şeklinde konuştu.

YÜK AZALACAK

Hancıoğlu, aile maaşı ile ilk aşamada 8 milyon, aile sigortasının tam olarak uygulanması ile de sosyal yardımları kesmeden 16 milyon insanın şiddetli yoksulluk sorununu ortadan kaldıracaklarını aktardı. CHP'li Hancıoğlu, 'Mevcut vergi politikamız yoksular ve çalışanlardan rantiye kesimine aktarım yaptığını biliyoruz. Yoksul vatandaşımızın üzerindeki vergi yükünü hafifletmek için öncelikle dolaylı vergileri azaltarak temel mal ve hizmetlere daha fazla ulaşmasını sağlayarak, yaşam kalitesini yükselteceğiz. Yeni vergi reformumuzla ayrıca herkesten gücü oranında vergi alacağız. Bütün bu başlangıç politikalarımız ile dar gelirli vatandaşın geliri artacak, sırtındaki ekonomik yük azalacak' ifadelerini kullandı.