Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Zeybek, iktidara geldiklerinde kamuda yapılan gereksiz harcamaların olmayacağını, bilgi edinme ve kamu ihalelerinde AB standartları temelinde şeffaflığı getireceklerini ifade etti.

GİTME ZAMANI GELDİ

İktidarın ülkeyi OHAL ile yöneterek verdiği her vaadin tersini yaptığını belirten Zeybek, "16 yılda 16 milyon yoksul ve 6 milyon işsiz yaratan, yolsuzluklara bulaşmış ve OHAL rejimi ile ülkemizi yöneten iktidarın gitme zamanı geldi. Yoksulluğu insanlarımızın kaderi olmaktan çıkaracağız, yoksulluğu yok edeceğiz. Aynı zamanda iktidara geldiğimizde rüşvet ve yolsuzluk suçlarında yargı süreçlerini hızlandıracak, cezaları artıracak, zaman aşımını kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

YARGI BAĞIMSIZ OLACAK

CHP iktidarında kuvvetler ayrılığı ilkesi ile yargı bağımsızlığının sağlanacağını belirten Zeybek, "HSK'yi, 'Hakimler Kurulu' ve 'Savcılar Kurulu' olmak üzere ikiye ayırarak, yeniden düzenleyeceğiz. Adalet Bakanı ve Bakanlık Müsteşarı'nı bu kurulların dışına çıkararak, yargıyı siyasetin vesayetinden kurtaracağız. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun tüm kararlarını yargı denetimine açacağız. Hakim ve savcıların bağımsızlığı ve tarafsızlığını güvence altına alacak bir atama, nakil sistemini oluşturacağız" şeklinde konuştu.