Türk savunma sanayi sektörü, Fransa'da düzenlenen Eurosatory Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'na çıkarma yaptı. Fuarda, Türkiye'yi Aselsan, Havelsan, Otokar, Vestel ve BMC'nin de aralarında bulunduğu irili ufaklı 59 firma temsil ediyor.
Bu yıl 39 ülkeden 1789 firma ile 60 binden fazla katılımcı, bin 500'ün üzerinde tedarikçi, 250'ye yakın resmi delegasyonun katıldığı fuara, 100'den fazla ülkeden on binlerce ziyaretçinin katılması bekleniyor.
Eurosatory 2018 Savunma Sanayi Fuarı'na katılan Türk firmaları özellikle zırhlı kara araçları, silah sistemleri, elektronik sistemler, füze sistemleri, simülatörler, lojistik, askeri teçhizat ve tekstil ürünleriyle, Fuara katılan diğer ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilecek güce eriştikleri gözlendi.
Otokar firmasının ürettiği Yerli TULPAR Hafif tank da fuarda ilk kez görücüye çıktı. Otokar, fuarda balistik ve mayın korumasına sahip ARMA, COBRA II, KAYA II, COBRA zırhlı araçlarını ve kule sistemlerini de tanıtıyor.
Dünya'nın en büyük savunma sanayi fuarlarından olan ve 2 yılda bir düzenlenen Eurosatory, bu yıl 11-15 Haziran tarihleri arasında Paris'te ziyaretçilerini ağırlayacak.