Seçim çalışmalarına İlkadım ve Bafra ilçelerinde devam eden CHP Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, emeklilerin sorunlarına değindi. Emeklilerin durumunun sosyal devlet anlayışına asla uymadığını kaydeden Hancıoğlu, eksikliklerin en kısa sürede iyileştirileceğini belirtti.

GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORLAR

Türkiye'de 12 milyon emekli, 8 milyonu aşkın yaşlılık aylığı alan vatandaşın bulunduğunu ifade eden Hancıoğlu, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini kaydetti. Hancıoğlu, 'AKP iktidarında emeklilerin, ekonomik sorunları giderek artmış, emekli sayısı 2 kat artarken, çalışan veya iş arayan emekli ise sayısı 3 kat artmıştır. Bunun anlamı emeklimizin durumu giderek kötüleşiyor, emekli aylıkları yaşam koşullarına yetmiyor, emeklilerimiz mutlaka çalışmak zorunda bırakılıyor. AKP iktidarında emekliler göz ardı edildi, asgari ücret ve milli gelirdeki artış ile emekli maaşları arasındaki makas emekli aleyhinde açıldı, emekli aylıkları asgari ücretin yüzde 28'ine geriledi. Bilindiği gibi 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve GSS Kanunu ile emekli aylıklarının hesaplanması değiştirildi ve emekliler bu tarihten sonra milli gelir artışından pay almamaya başladı' şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ OLACAK

Adil bir intibak yasası çıkartacaklarını dile getiren Hancıoğlu, '1 Ocak 2019'dan itibaren emekli maaşını bin 500 TL yapacağız. Ramazan ve Kurban bayramlarında AKP'nin yaptığı gibi seçim rüşveti değil, kanuni hak çerçevesinde emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz. 65 yaş üstündeki yurttaşlarımızı kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlandıracağız. Turizm Bakanlığı projeleri ile emeklilerimize makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız. Yasal düzenlemelerle kaybedilmiş emeklilik haklarını yeniden tanıyacağız' ifadelerini kullandı.