İzmit Belediyesi'nin düzenlediği mahalle iftarları Körfez ve Sanayi Mahallesi'nde devam etti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın ev sahipliğindeki iftar yemeğine, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, AK Parti İlçe yöneticileri, mahalle muhtarları ile binlerce vatandaş katıldı. Masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Başkan Doğan, iftar yemeği sırasında yaptığı konuşmada, 'Başımız dik, alnımız açık, bir şekilde sizlere hizmet etmekteyiz. AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye İMF kapısında borç dileniyordu, belediyeler işçisine maaşını veremiyordu. Biz kuruşunuzu ziyan etmeden çalışıyoruz. Her yıl öğrencilere binlerce basketbol topu, tablet, bisiklet dağıtıyoruz. Bunları da milletin kuruşunu ziyan etmeden, rantçılara kaptırmadan yapıyoruz' dedi.
'Bugün kendi tankını, helikopterini, kendi silahını, uçağını yapan bir Türkiye var' ifadelerine yer veren Başkan Doğan, '1974'te Kıbrıs Barış Harekatı sırasında uçaklarımızın lastiğini bulamıyorduk. Bugün 7 düvelle mücadelemiz sürüyor. Çanakkale Savaşı'ndaki, Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadele bitmedi. 15 Temmuz'da hain darbe girişiminde kahramanlarımız olmasaydı ülkemizin bugünkü durumunu düşünmek bile istemiyorum. 24 Haziran'da bir tercih yapacağız. Herkes bizim kardeşimiz. Bu ülke hepimizin. Amerika, Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorlar. Avrupa ülkeleri Türkiye'yi bölmek isteyen, PKK devamı partileri konuşturuyor, AK Parti'yi konuşturmuyorlar. Ülkemiz zor bir coğrafyada, yönetmesi de öyle kolay değil' diye konuştu.
Seçim sürecinde herkesin üzerine önemli bir görev düştüğünü kaydeden Doğan, ''Şimdi bir aday çıktı, kendi partisini bile ona teslim etmiyorlar, güvenmiyorlar. Bizden şimdi ülkemizi bu kişiye teslim etmemizi istiyorlar. Bu ülkeyi yönetmek kolay değil. Meral hanım daha önce de iktidara gelmişti. Ama onun döneminde gömleğimizi zor kurtarmıştık. Şimdi ülkemizin yönetimini bunlara mı bırakacağız. Birlik ve beraberlik ve güçlü gidişi sekteye uğratmamamız lazım. Sadece Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmek de yetmez. Güçlü bir parlamentoda olmalı ki bu kararlar alınsın ve bu badireleri atlatmaya devam etsin. Parti bağnazlığını bir kenara bırakıp, ülkemizin, çocuklarımızın, mazlumların geleceği için sandıkta tercihimizi ortaya koyalım. Türkiye düşmanları neye sevinir diye düşünün. İslam'ın son kalesiyiz. Haçlı seferleri bin yıldır sürüyor ve sürmeye devam edecek. Güçlü Türkiye, güçlü liderler olmasa halimiz harap' şeklinde konuştu.