DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, taleplerini dile getirmek için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Samsun Milletvekili Adayı Işık Özkefeli, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

SÖZLER YERİNE GELMEDİ

Emeklilerin yaşadığı sıkıntılardan söz eden Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, "Yine bir seçim döneminden geçiyoruz. Sayıları 12 milyonu bulan ve yakınları ile birlikte en az 30 milyon civarında bir oy potansiyelini içinde barındıran emekli kitlesi, iktidar ve muhalefet partilerinin iştahını kabartıyor. Bu yüzdendir ki emekliler üzerinde hesaplar yapılıyor ve vaatler veriliyor. Emeklilere müjde olarak sunulan ve hak sahibine bin TL olarak verileceği söylenen tutar, ölen sigortalıların hak sahiplerine aylık bağlanma oranına göre ödeme yapılmış olup, seçim döneminde bile verilen sözler yerine getirilmedi" dedi.

ÖNCE DEMOKRASİ

"Emekliler bu kadar olumsuz bir ortamda oldukları halde, ülkemizin genel gidişatından da endişe duyuyor" diyen Aydın, "Endişemiz, çocuklarımıza onurlu ve güvenli bir gelecek bırakamayacak olmamızdan kaynaklanıyor. OHAL bahane edilerek, demokratik kazanımların yok sayılması, TBMM'nin devre dışı bırakılarak ülkenin KHK'larla yönetilir duruma gelmesiyle karşı karşıyayız. Ülkemiz öyle bir noktaya getirildi ki, artık ekonomik taleplerimizi dile getirmeye utanır olduk. Ekmeğe, suya ve oksijene duyduğumuz ihtiyaç kadar ekonomik iyileşmeye ihtiyacımız olmasına rağmen biz artık para, pul, maddiyat düşünmeye utanır olduk. Demokrasi mi para mı diye soracak olursanız biz önce demokrasi diyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU