AK Parti Samsun Milletvekili ve Adayı Fuat Köktaş, Haberaks TV'de Burcu Gündüz Çoban'ın sunumuyla ekrana gelen "Haberin Sesi" programının konuğu oldu. Köktaş, 24 Haziran seçimlerinden Lojistik Köy'e, tersane alanından Samsunspor'a kadar önemli açıklamalarda bulundu.

KATILIM ÇOK ÖNEMLİ

24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler dolayısıyla sıkı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Köktaş, AK Parti'nin Samsun'dan her zamanki başarısıyla çıkacağına olan inancını dile getirdi. Seçime katılımın önemine de değinen Köktaş, "Seçime katılımı çok önemseyen biriyim. Çünkü en fazla oyu alan parti AK Parti olduğuna göre, sandığa gitmeyen seçmenden de en fazla zararı görecek olan parti yine AK Parti'dir. Seçmenlere sandığa gitmeleri uyarısında bulunuyoruz, çünkü partimizin düşük katılımlı seçimlerden zararlı çıktığını biliyoruz" dedi.

İKTİDAR OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile ilgili tahminlerini de açıklayan Köktaş, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben yüzde 25'lik bir fark beklentisindeyim. İyi bir oy oranıyla inşallah Samsun'dan Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz. Yüzde 66 civarında bir tahminim var. Milletvekilliği seçilerinde de buna benzer bir oran bekliyorum. Türkiye genelinde de Cumhurbaşkanımızın ilk turda, milletvekilliği seçiminde de açık ara AK Parti'nin iktidar olacağına inanıyoruz. Şunu biliyoruz ki, seçime üç gün kala kararsız seçmenlerin karar vermesiyle sonuçlar daha çok ortaya çıkıyor. Yine de AK Parti'nin hem Samsun'da hem de Türkiye genelinde rahat bir şekilde iktidar olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

SAMSUN KENDİNİ İSPATLADI

Samsun'a yapılacak yatırımlardan da söz eden Köktaş, "AK Parti iktidarı döneminde Samsun; hem sağlık kenti hem spor kenti hem bir lojistik kenti hem de tarıma dayalı bir sanayi kenti olabileceğini ispatladı. Bu anlamda İhtisas Tarım Organize Sanayi kuruldu. Doluluk oranı şu anda yüzde 80'lerde. Merkez Organize Sanayi'nin de doluluğu düşüktü. Şimdi o da yüzde 100'e yakın bir doluluğa ulaştı. Kavak OSB'yi tamamladık. Havza Bekdiğin'deki OSB'yi bitirdik. Şehrin doğuya doğru yatırımları da söz konusu. Yine doğu-batı aksının yanında, yatırımları güneye çekebilmek için de çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda da yeni sanayi alanları oluşturulacak" şeklinde konuştu.

SERBEST BÖLGE OLMALI

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ndeki tersane alanıyla ilgili görüşlerini de aktaran Köktaş, "2003'ten beri herkesin ortak ittifakla istediği bir tersane alanımız var. O dönem kime gitsek bize 'tersaneyi yapacak mısınız?' diye soruyor. Biz de yatırımcısı varsa tabi ki bundan kaçmayız dedik. Daha sonra verdik. Ama sonrasında bir çivi çakılmadı. Nedenini sorduk, çeşitli sebepler öne sürdüler. Ben buranın bir serbest bölge olmasını istiyorum. Çünkü buradaki mevcut bölge biraz sıkışık bir alanda hizmet veriyor" diye konuştu.

LOJİSTİK KÖYÜ ÖNEMSİYORUM

Lojistik Köy'ün önemsediği bir proje olduğunu belirten Köktaş, "Lojistik Köy'ü, ihracatçı ve ithalatçı firmaların sorun yaşamadan ürünlerini stoklayabileceği ve dağıtımını yapabileceği bir nokta olması amacıyla Samsun'a kazandırmak istedik. Ama biraz yavaş gidiyor. İşletmesindeki sanki bir eksiklik var. İyi bir ticari anlayışla işletilmiyor. Konuyla ilgileniyoruz. Tren yolu bağlantısını yaparak, burayı daha işlevsel bir hale getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPOR ÜST KİMLİĞİMİZ

Samsunspor konusunda da açıklamada bulunan Köktaş, şunları kaydetti: "Samsunspor bizim üst kimliğimizdir. Bugün Samsunspor taraftarı, para toplanarak yapılan yönetim anlayışından yoruldular. Bunları en ağır şekilde yaşayanlardan biri de benim. Maalesef ki en ağır hakaretlere uğrayan da yine benim. Dolayısıyla Samsunspor'un köklü bir değişikliğe gitmesi gerekiyor. Bütün kulüplerin gelecekte ayakta kalabilmesinin yolu şirketleşmektir. Tersi olursa, her sezon açılışında yeni yönetim arayışına gireriz, yeni finansman kaynakları bulmaya çalışırız. Biz 2008 yılında bir yol haritası çizdik. Dedik ki, bu yolu düzgün takip edersek bu takım 3 yıl sonra şampiyon olacak. Haklı çıktık ve şampiyon olduk. Ama sonrasında bir yönetim değişikliğiyle daha kötü günlere doğru gittik. Bugün yeni bir yapılanma söz konusu. İnşallah bundan sonra Samsunspor çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak ve patinaj yapmadan ulaşması gereken hedefe ulaşacak."

Barış BUDANOĞLU