Seçim çalışmalarına Bafra İlçesi'nde devam eden CHP Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, Samsun'da genç nüfus oranının giderek azaldığını ve bunun neticesinde büyük şehirlere genç nüfus göçünün devam ettiğini belirtti.

CAZİP GELMİYOR

Hancıoğlu, "Samsun'da sanayi alt yapısının yetersiz ve altyapı kurulmasına yönelik bir devlet politikası yok. Gençler için iş olanakları hizmet sektörü ya da küçük üretim ve tarım sektöründe bulunuyor. Bu seçenekler gençlerimize kalıcı ve cazip iş imkanı gibi gelmiyor, bu durum da metropollere göçü teşvik ediyor. Bu nedenle Samsun nüfusu yaşlanıyor,doğum oranları azalıyor, şehrimiz emekli şehri hüviyetine bürünüyor" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM CHP

Milletvekili Adayı Hancıoğlu, "Samsun'umuzu dinamik bir megakent haline getirmek için, tarıma dayalı sanayi hamlesinin kısa zamanda hayata geçirilmesi, orta ve büyük ölçekli işletme-fabrikaların devlet ve özel sektör aracılığı ile kurulması gerekiyor. CHP iktidarında, Anadolu Kalkınma Kuşakları, Merkez Türkiye programı ve Çin'den Avrupa'ya uzanan İpekyolu projeleri ile Samsun, Karadeniz Bölgesi'nde çekim merkezi olacak. Kurulacak çok sayıdaki işletme ve fabrika ile gençlerimize kalıcı iş istihdamı yaratılacak" diye konuştu.