Seçim çalışmalarına devam eden CHP Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, toplumsal kardeşlik, huzur ve güvenliği yeniden sağlamak için siyasi mücadeleden taviz vermeyeceklerini söyledi.

HUZUR İKLİMİ YOK OLDU

'Tek adam rejimi ne pahasına olursa olsun iktidarını korumak adına Türkiye'de toplumsal barışı ve güveni tahrip etmiştir' diyen Hancıoğlu, 'AKP'nin kurduğu otoriter rejim etnik, dini mezhepsel ve kültürel aidiyetleri kullanarak yurttaşlarımızı karşı karşıya getirmiş, önyargıları derinleştirmiş ve toplumumuzu kamplaştırmıştır. Bu kutuplaştırma artık sürdürülemez noktaya gelmiş, toplumsal barış için gerekli güven ve huzur iklimi ortadan kaldırıldı. Türkiye artık bir kırılma noktasında ve tarihi bir kararın eşiğinde. Özgür yurttaşlar olarak kardeşçe bir arada mı yaşayacağız, yoksa özgürlüğünü yitirmiş ve birbirinden uzaklaşmış kalabalıklara mı dönüşeceğiz? 24 Haziran seçimleri bu açıdan da çok önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce'nin dediği gibi, tarafız, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var' şeklinde konuştu.

BARIŞ CHP İKTİDARINDA

CHP'nin, Türkiye'de toplumsal barışa ve kardeşliğe önem verdiğini kaydeden Hancıoğlu, 'Devlet yönetiminin her aşamasında, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı ortak paydasını esas alacağız. Kültür, inanç, dil, kimlik, siyasi görüş, cinsiyet ve yaşam tarzlarına göre ayrım yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kamplaştırma ve kutuplaştırma siyasetini ortadan kaldıracağız. Özgürlükçü yurttaşlık siyasetimizin ve cumhuriyet anlayışımızın gereği bu. Bu uğurdaki siyasi mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Güzel ve huzurlu günlerin yakında olduğuna inanarak, her şeyin en iyisini hak eden halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyorum' ifadelerini kullandı.