Hacıdede Şeyhkoyun Kültür ve Yardımlaşma Derneği (HAŞEDER) tarafından Kocadüz Festivalinin bu yıl 5'incisi düzenlendi. İlçenin Hacıdede Mahallesi Kocadüz mevkisinde düzenlen festivalde, at yarışı, çocuk ve gençler için yarışmalar yapıldı.

BU TÜR ETKİNLİKLER ÖNEMLİ

Festivale katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu tür etkinliklerin Havza'nın sesini duyurması için önemli olduğunu vurguladı. Başkan İkiz, "Önceden Havzamızda bu tür etkinlikler olmuyordu. Şimdi kendi festivallerimizi yapmaya başladık. Bununla birlikte gurbetteki vatandaşlarımızın Havza'ya gelmelerine vesile olduk. İnşallah bu etkinliklerimiz devam eder. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi.

İNŞALLAH HAYIRLISI OLACAK

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise katılımcıların bayramını kutlayarak, "Önümüzde bir seçim var. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olacak. Festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim ve herkesin bayramını kutlarım" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Zeybek ve Başkan İkiz, festival için hazırlanan keşkek kazanını birlikte açarak halka keşkek dağıttı.