Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çağlayan Mahallesi'nde iki asırdır her Ramazan Bayramı'nda düzenlenen Geleneksel Güreş Festivali'ne katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili adayı Erdem Okan, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Ahmet Aydın ve iş adamı siyasetçi Hasan Talak'ın da katıldığı ve yoğun ilgi gören festivalde, vatandaşların bayramlarını kutlayan Başkan Genç, güreşçilere başarı diledi. Festivalde ata sporunu Canik'te yaşatan yerel güreşçilerin kıran kırana mücadelesini izleyen Başkan Genç, birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlayan çalışmaları desteklediklerini belirterek, geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi.

DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Festivalde yaptığı konuşmada vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başkan Osman Genç, 'Bizim için belediyecilik yol, kaldırım, kanal yapmak ve vergi toplamak değildir. Geleneksel değerlerimize sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu nedenle ata sporumuz güreşin yaşatıldığı mahallelerimizde güreş alanlarını iyileştirdik. Bu tür güreş festivallerine destek veriyoruz. Halkımızın birlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine katkı sağlayan çalışmaları destekliyoruz" dedi.

TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Geleneksel değerlerin geleceğe taşınmasını önemsediğini ifade eden Başkan Osman Genç, 'Güreşler bizim birer değerimizdir. Bir çok mahallemizde asırlardır devam eden bu gelenekleri izleyen çocuk ve gençlerimiz, bu değerlerimizi geleceğe taşıyacaktır. Biz de ata sporumuza sahip çıkarak hem değerlerimizi gelece taşımak hem de bu tür zenginliklerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. Bir çok mahallemizde güreş alanlarını iyileştirdik. Ayrıca kırsal mahallelerimizdeki camilerimizde de çevre düzenlemesi yapıyoruz. İnşallah birlikte daha güzel günler bizi bekliyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Festivalin sonunda Çağlayan Mahallesi Muhtarı Muharrem Gönültaş tarafından mahallelerine yaptığı hizmetler ve festivale yaptığı katkılardan dolayı Başkan Osman Genç'e plaket verildi.