Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli'deki Cemevleri'nin ortaklaşa düzenlediği, 2005 yılından bu yana her yıl yapılan Hacı Bektaş Veli'yi anma ziyaretleri, bu yıl da gerçekleştirilmeye devam ediyor. Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli türbesine 11 Mayıs tarihinden bu yana ziyaretler sürüyor. Ağustos ayına kadar devam edecek olan ziyaretlerin son kafilesi Körfez Hacı Bektaşı Veli Vakfı adına katılan vatandaşlar oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 6 otobüsteki 200 vatandaş Hacıbektaş'a ziyaretlerini yaptı.
Geçtiğimiz yıl, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine 2 bin 500 Kocaelili katılırken, bu yıl katılımın 3 bin kişi düzeyinde olması bekleniyor. Ağustos ayına kadar, dört hafta sürecek etkinlikler kapsamında vatandaşlar, türbe ziyaretlerini gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül'ün koordinesinde anma etkinliğine katılan Derince İmam Hüseyin Cemevleri kafilesinde yer alan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde yaptırdığı tesislerde konakladı.
Hacıbektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'in de yer aldığı Kocaeli kafilesinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül de yer aldı. Alevi vatandaşlar dualar eşliğinde kurban kesmes ile başlayan ziyretlerde okunan dualarla lokmalar yiyerek cemevinde cem gerçekleştirdi. Hacı Bektaş'tan ayrılmadan önce Körfez Cemevi dedesi, vatandaşların kurbanlarının kabul olması ve katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibi için dua etti.