Ladik, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde partililerle buluşarak bayramlaşan CHP Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, burada seçim bildirgesinden kadınlara yönelik bilgiler paylaştı.

İLK YAPILACAK UYGULAMA

İdari yapılanma içerisinde kadının birey olarak değil, aile yapılanması içerisindeki konumu itibariyle değerlendirildiğini belirten Hancıoğlu, kanunların bu bakış açısıyla oluşturulup, yasal düzenlemeler yapıldığını söyledi. Söz konusu bakış açısının kadınların sorunlarını çözmede başarısız olduğunu vurgulayan Hancıoğlu, "CHP iktidarında ilk yapacağımız uygulama, kadını birey olarak merkeze alan ve bütün düzenlemelerini bu bakış açısıyla yapacak olan Kadın Bakanlığı'nın kurulması olacaktır" dedi.

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Toplumsal, ekonomik ve diğer alanlarda kadınların haklarını üst seviyelere çıkaracak uygulamaları hemen başlatacaklarını ifade eden Hancıoğlu, kurulacak Kadın Bakanlığı'nın yüzde 70'inde kadının istihdam edileceğini söyledi. Hancıoğlu, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü resmi tatil ilan edeceğiz. Kadınların bedenlerine dair tüm kararları özgürce almalarının önündeki engelleri kaldıracağız. diye konuştu.

DEVLET POLİTİKASI OLUŞTURULACAK

Kadına yönelik şiddete de değinen CHP Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, son 10 yılda kadına yönelik şiddette yüzde bin 400 artış yaşandığına dikkat çekti. Hancıoğlu, CHP iktidarında kadına yönelik uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için devlet politikası oluşturacaklarını açıkladı.