Yaklaşan 24 Haziran seçimleri için programlarına, Ramazan Bayramı'nda da devam eden MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'da MHP'nin kalesi olan Asarcık İlçesi'ni ziyaret etti.

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Asarcık'ta miting yapan Usta, '24 Haziran'da Türkiye bir seçime gidiyor. Bu seçimi sıradan bir seçim olarak görmemeliyiz. Bu seçim; Türkiye'nin dört bir tarafının kuşatıldığı bir ortamda 7 düvele karşı mücadele verirken, milletimizin çıkışı olacak. Bu seçim Türk düşmanlarıyla, Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalışanlar milli duruş sergileyenler arasında bir seçim olacak. Bu yüzden biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

HEP DİMDİK DURDU

Siyasi bir çıkar olarak hareket etmediklerini belirten Usta, 'Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye meseleleri karşısında hiç bir zaman siyasi çıkarla hareket etmedi. Milliyetçi Hareket Partisi ve onun lideri Devlet Bahçeli hep dimdik durdu, vatana sahip çıktı. 15 Temmuz'da bu ülke, bu devlet, bu millet uçurumdan sürüklenmek istenirken tutup çıkartan kişi ve lider Devlet Bahçeli'dir bunu görmemiz lazım' şeklinde konuştu.

GERİSİ TEFERRUAT

Ülke meselelerinde, Türkiye ne zaman bunalıma girse hep inisiyatif aldıklarını belirten Usta, "Türkiye ne zaman sıkışsa ne zaman bunalıma girse hep inisiyatif almış bir siyasi partiyiz. Başörtüsü konusunda, 15 Temmuz'da, Yenikapı ruhunda, 16 Nisan referandumunda hep devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Kısa dönem siyaset peşinde koşan olmadık. Milletimizin çıkarı neyse hep onu düşündük. Söz konusu vatan ise gerisi hep teferruattır dedik' ifadelerini kullandı.

DESTEK İSTEDİ

Usta, Asarcık'taki programın ardından, İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun-Amasyalılar Derneği'nin bu yıl ilkini düzenleyeceği festivale katıldı. Ardından Kavak'ın Akbelen Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Aypınar Yayla Şenlikleri ve Karakucak Güreş Festivali'ni ziyaret eden Usta, 'Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü olması Türkiye'nin güçlü olması demek. Bu yüzden sizlerden Meclis'te güçlü bir MHP için 24 Haziran seçimlerinde destek bekliyoruz' dedi.