Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir'in sunduğu "Seçim 2018 - Özel" programının konuğu, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. Yılmaz, programda önemli açıklamalarda bulundu.

ŞEHRİ İYİ TANIYORUM

Samsun'da 19 yıl belediye başkanlığı, öncesinde de 6 yıl Karayolları Bölge Müdürlügü yaptığını hatırlatan Yılmaz, "Bu şehrin tüm kodlarını biliyorum, bu şehri tanıyorum. Şehrin ihtiyaçlarını, geleceğe yönelik beklentilerini kendimle birleştirdim. İhtiyaçlar zaman geçtikçe değişiyor, dönüşüyor. Dolayısıyla bu kadar içinde olduğum bir hadisede ben şehrimin potansiyellerini biliyorum. Ülkemin potansiyellerinin de farkındayım. Çok derin deneyimlerim, tespitlerim var. Bu tespitlerimi inşallah parlementoda görev aldığım zaman ülkeme bir kazanım olarak geri döndürme hevesindeyim. 24 Haziran'da Türk halkı seçimini yapacak. Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçileceğini, TBMM'de de çoğunluğu elde edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

KURTULACAK

Programda, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin önemine değinen Yılmaz, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Cumhurbaşkanlığı sistemi sayesinde Türkiye, bürokratik ve askeri vesayetin etkisi altında kurulmuş olan bir devlet mekanizmasından kurtulacak. Baktığınızda, yargı yürütmeye, yürütme yargıya, asker yürütmeye güvenmiyor. Yıllarca bu böyle gitti. Bütün aracıların ortadan kalktığı bir üniter yapı, inşallah 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak. Bu da Türkiye'yi sadece bulunduğu bölgenin değil, dünyanın yıldız bir ülkesi haline getirecek" diye konuştu.

MİTİNGE DAVET

Başbakan Binali Yıldırım'ın Samsun ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği mitingle ilgili de açıklamada bulunan Yılmaz, "Başbakanımızla güzel bir sahur programı yaptık. Kendisi Amasya'dan buraya geldi. O yoğun programının içine dahil etmiş olması Samsun'a verdiği değeri gösteriyor. Ayrıca Samsun'u çok iyi biliyor ve burada güzel bir program yaptık. Kendisini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Cumhurbaşkanımız da yoğun bir program içerisinde. Samsun'a da gelecek. İnşallah büyük bir katılımla, coşkuyla kendisini karşılayacağız ve buradan mutlu ayrılmasını sağlayacağız. Samsunluları da mitinge davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞENOCAK'TAN TEŞEKKÜR

Haberaks TV'deki program öncesi Yılmaz, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak'la da görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenocak, Yılmaz'a teşekkür etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır da, Yılmaz'a eşlik etti.

Barış BUDANOĞLU