CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına devam ediyor. İlyasköy Mübadele Türkleri Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Zeybek, kültürel etkinliklerin ve dayanışma günlerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

KALİTELİ VE UCUZ ÜRÜN

CHP iktidarında, kültürel etkinliklerin destekleneceğini kaydeden Zeybek, 'Kırsal alandan şehirlere göçen insanlara daha iyi yaşam koşulları yaratmak en büyük görevimiz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın üretim yapmaları desteklenecek. Tarım ve hayvancılıkta her türlü girdi fiyatları ile elde edilen ürün fiyatlarında üretici lehine düzenlemeler yapılacak. Çiftçinin tarımda kullandığı mazotun fiyatı 3 TL'den verilecek. Ürünlerden taban fiyat uygulamasına gidilecek ve üretim artışı sağlanacak. Üreticinin desteklenmesi ile tüketicinin de kaliteli ve ucuz ürüne ulaşımı sağlanacak' şeklinde konuştu.

50 BİN ENGELLİYE İSTİHDAM

Zeybek, büyükşehir statüsündeki illerde köy tüzel kişiliklerinin karar almasını sağlayacaklarını ve kent planlamasında meslek odalarının söz sahibi olacağını aktardı. CHP'li Zeybek, 'Tüm engellileri koşulsuz olarak sağlık güvencesi ve bakım güvencesi sağlayacağız, engellileri ailelerin gelecek endişesine son vereceğiz. Engellilere maaşlarını vermeye devam edeceğiz, haksız olarak kesilen engelli maaşlarını yeniden bağlayacağız. Kamuda en az 50 bin engelliye istihdam sağlayacağız. 24 Haziran seçimleri sonrasında; çalmayan, çaldırmayan, ülkenin gelir kaynaklarının adil paylaşımını sağlayan, toplumun bütün kesimlerini aynı eşitlikte gören, üretim artışını hedefleyen bir iktidarı mutlaka kurmamız gerekir' ifadelerini kullandı.