Samsun'da özel bir hastanede görevi başındaki acil servis doktorunu darp eden şahıslarla ilgili sağlık paydaşları tepki gösterdi. Olayı değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "Yaşanan olay çok üzücü ve hayret verici" ifadelerini kullandı. Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak ise "Önlemler alınmadıkça bu olayların önüne geçmek mümkün değil" diye konuştu.

KINIYORUZ

Yaşanan saldırıyı 'Aşağılık' olarak nitelendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "Yaşanan olay çok üzücü ve hayret verici. Hekim arkadaşımızın kolunda çatlak var, aynı zamanda darbeye bağlı olarak da yaralı. Atılan tekme adeta ölümcül. Bu insanlar şehrin bir ucundan diğer ucuna böyle rahatlıkla gidebiliyorsa şehirde güvenlik zafiyeti de var demektir. Şahıslar aynı gece 3 hastaneye giderek sorun çıkarmışlar. Şehir eşkıyalığı tam olarak bu oluyor. Hastaneler insanların can bulduğu yerler, acillerse sağlığın kutsal alanları. Buralarda değil bu tip görüntüler, çıt çıkmaması lazım. Artık bu olaylara şehir yöneticilerinden de toplumdan da sert tepkiler gelmesi gerekiyor. Biz yaşanan bu olayı kınıyoruz, gereğinin de bir an önce yapılmasını istiyoruz. Olayın takipçisi olacağız" sözlerini kaydetti.

ŞİDDETTE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak ise, "Saldırganlar, sağlık çalışanına zarar verdiklerinde neler olacağını iyi biliyorlar, çünkü cezai bir durum yok. Sağlıkta şiddet yasası çıkmadığı ve bağlayıcı kararlar olmadığı için bunlar yaşanıyor. Önlemler alınmadıkça bu olayların önüne geçmek mümkün değil. 'Bu son olsun' ve 'Yetkililer gerekeni yapsın' demekten yorulduk. Ama söylemeye devam edeceğiz. Kamil Furtun hocamızın ölümünün milat olabileceğine çok inanmıştım. Çünkü o olay çok büyük bir acıydı. Buna rağmen hiçbir şey yapılmadı. Şiddeti görmezden gelip, sağlık çalışanlarını yok hükmünde sayıyorlar. Bu şiddet kabul edilebilir bir şey değil. Samsun sağlıkta şiddette birinci sırada, 500 tane beyaz kodlu dosya var bir 500 tane de mahkemeye verilmeyen dosya var. Bu tablo Samsun'a yakışmıyor" dedi.

Zerrin SOMUNCU