İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği seçim gezisine MHP Çat İlçe Başkanı Yılmaz Polat'ta katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Aydın ve İl Başkanı Karataş, Kaymakamlık, İlçe emniyet müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarını da ziyaret ettiler.
'Türkiye'nin yükselişinin Cumhur ittifakının iktidarıyla orantılı olacağını' dile getiren, MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, vatandaşlardan Cumhur İttifakına destek istedi.
'MHP'nin yegane misyonunun Türk milletinin geleceğine onurlu bir yol tayin etmek olduğunu, bunun içinde Türk milletine fayda sağlayacak politikaların öncüsü olacaklarını' kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
'Türkiye Cumhuriyetinin kurucu unsurlarını yegane ilke edinmiş olan Milliyetçi Hareket Partisi, insani ve imani değerler ölçüsünde, Türk milletinin geleceğine ışık tutmayı nihai şiar edinmiş bir siyasal geleneğe sahiptir. Millet ve devlet için her türlü zorluğa göğüs germeyi göze almaktan asla kaçınmamıştır. Yakın bir zamanda yaşamış olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin asil duruşu bunun en önemli örneğidir. İhanet odaklarını 15 Temmuz gecesi hüsrana uğratan milletimiz, Cumhur ittifakını o gece kurmuştur. 24 Haziran'da ise kendisine istikrar sağlayacak olan Cumhur ittifakını iktidara taşıyacaktır. Buna inancımız tamdır.'
Bulunduğu her ortamda 'MHP'nin Erzurum'dan en az dört milletvekili çıkaracağını' söyleyen İl Başkanı Karataş ise 'iç ve dış mihrakların milletimize yönelttiği emperyal kuşatmayı yarmak için MHP'nin 24 Haziran ve sonrasında tüm dinamiklerini harekete geçireceğini' kaydederek, 'Türk milletinin mutluluğu ve huzuru için çağlar sonrasına hitap edecek politikalar geliştirmek MHP'nin siyasal düsturudur. Milletimizin istikrarı, ülkemizin bekası ve çocuklarımızın onurlu geleceği için her türlü fedakarlığa göğüs germek; şan ve şeref dolu tarihimizin bizlere yüklemiş olduğu eşsiz bir misyon olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bunun içindir ki bu tarihi sorumluluğu layıkıyla yerine getirebilmek için tüm varlığımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Bu onurlu mücadelemiz Allah'ın izniyle 24 Haziranda MHP'nin zaferiyle taçlanacaktır' ifadelerini kullandı.