Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi. Mitinge Samsun'dan 10 binlerce vatandaş katıldı.

SAMSUN'DAN REKOR BEKLİYORUM

Samsun bizim aşkımız, gözbebeğimiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Muhteşemsin Samsun. Nasıl Samsun bizi seviyorsa, biz de Samsun'u öyle seviyoruz. Hz. Mevlana'nın ifadesiyle 'ruhumuzla seviyoruz'. Samsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. En büyük destekçilerimizden biri oldu. Samsunlular seçimlerde rekor kırdı. Önümüzde çok kritik bir seçim var. Biz Samsun'dan 24 Haziran'da yine rekor bekliyoruz. 24 Haziran'da mührü bir kez daha AK Parti'ye basıyor muyuz? AK Parti'yi yine rekora taşıyor muyuz? 24 Haziran'da güçlü Türkiye için Mecliste AK Parti'yi destekliyor muyuz? İnşallah sandıkları patlatmaya hazırız. Son 16 yılda Samsun bize sahip çıkmışsa, bizler de Samsun'a hizmet edeceğiz. Siyasetimize yalanı, iftirayı asla bulaştırmadık. İcazetimizi Edirne'deki provakatörün kapısında nöbet tutarak değil, milletimizden aldık'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'A ŞEHİR HASTANESİ KAZANDIRACAĞIZ

Samsun'a son 16 yılda 27 katrilyon yatırım yaptıklarını söylen Erdoğan, ''Eğitimde 4,579 adet yeni derslik inşa ettik. 73 trilyon eğitim bursu verdik. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesini faaliyete geçiriyoruz. Kapasitesi yüksek öğrenim yurtları açtık. 35 bin seyirci kapasiteli Samsun Stadyumu, 5 bin seyirci kapasiteli Bafra Stadı olmak üzere iki stadı şehrimize kazandırdık. Şehrimizi spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, kayak merkeziyle donattık. Samsun eski stadını yaklaşık 102 bin metrekarelik alanı, millet bahçesine dönüştürüyoruz. Sağlık çalısanlarımızın güvenliği en önemli konulardan bir tanesi. 'Sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza şiddet göstermelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarının üzerine kararlılıkla gittik. Onların güvenliğini en üst seviyede tutmaya özen göstereceğiz. Sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza şiddet göstermelerine asla müsaade etmeyeceğiz. 900 yataklı şehir hastanesini de Samsun'a kazandıracağız. Biz millet kıraathanelerinde çay, simit, kahve, kek verilecek diyoruz sen yalan söylüyorsun. Biz zaten Zeytinburnu Kıraathanesi'nde çorba veriyoruz ama sen bunları takip etmiyorsun. 5 gün kaldı 5 gün sonra benim milletim zaten muhalefete cevap verecek. Mulaefet rahatsız olsa da biz inşallah Samsun'u şehir hastanelerimizin 5 yıldızlı konforuyla tanıştıracağız'' dedi.

ER YA DA GEÇ BİZ KAZANACAĞIZ

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 90 milyon yolcu kapasiteden 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine çıkacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

''Terör bataklarını kurutmak için operasyonlarımız sürecek. 15 yıldır bu mücadeleyi verirken siz Afrin'e girmek doğru değil dediniz. Girdik mi? Şuan itibariyle Afrin'de 4 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Kandil'e operasyonlarımız sürüyor. İlk operasyonda 20 uçak kaldırdık. İkinci operasyonda bu örgütlerin lider kadrolarını vurduk. 24 Haziran sonrası Afrin'i geri almaktan bahseden alçaklara o günleri asla göstermeyeceğiz. Ben bütün partilere gönül verenlere sesleniyorum. Gelin dikkatli olalım. Biz şu anda milletimizin beka davasında mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu mücadelede sizin lider kadrolarınızın bir mücadelesi yok. Bizim mücadelemiz var. Er ya da geç biz kazanacağız. Biz milletimizden başka kimseden icazet almıyoruz. Şuanda Münbiç'te operasyonlar başladı. Şu anda devriye gezme olayı başladı. Niye? İş bilenin kılıç kuşananın' şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN OVALARINDA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAYACAK

Samsun'da 9 bin konut projesini son 16 yılda hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''En yakın zamanda kentsel dönüşüm problemine de çözüm bulacağız. Samsun, Çarşamba, Terme, havalimanı bağlantı yolu, Havza ve Vezirköpü yollarının kalan kısmı bu yıl içinde tamamlanacak. Samsun- Amasya- Çorum- Kırıkkale hızlı tren proje çalışmaları sürüyor. Samsun'u hızlı trenle iç anadoluya bağlamış olacağız. İlçe yollarını yapacağız. 120 trilyon maliyeti olan terminal binasının proje çalışmaları devam ediyor. Samsun'a balıkçı barınakları ve tersane limanı yaptık. Samsun'da son 16 yılda 8 baraj inşa ettik. Bütün bunları sizler için yaptık. Geçen yıl hizmete aldığımız 19 Mayıs Barajı'yla ilçelerimize içme suyu sağlayacağız. İçme suyu arıtma tesisi inşaat çalışmalarına da başladık. Salıpazarı Barajı ile, Terme, Çarşamba, Ayvalık ilçelerine memba kalitesinde içme suyu taşıyacağız. Zirai arazileri sulamaya açtık. Taşkın ve sel baskınlarına da çözüm buluyoruz. Dere ıslah çalışmalarımız sürüyor. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarını sit alanı yaptık. Bu ovalarda bir çivi bile çakılmayacak. Sadece tarımsal faaliyet yapılacak'' dedi.

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

Emeklilerimize bin lira Ramazan Bayramı, bin lira Kurban Bayramı ikramiyesi verdiklerini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

''Bunun yanında polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilierimiz için yüzde 22'lik net bir iyileşme sağladık. Taşeron sorununu çözdük. İstismar araçlarını ortadan kaldırdık. Milyonlarca vatandaşı sıkıntıya düşüren imar ve iskan sorununu imar barışıyla çözdük. İmar ve iskan sorunu olan vatandaşlarımız bu fırsatı kullansın. Bay Muharrem bu durumdan rahatsız oluyor. Bay Muharrem genel başkanıyla birlikte Anayasa Mahkemesi'ne gitti. O zamanın Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi iptal etti. Bay Muharrem ve Bay Kemal size bu vebal yeter. Çok rahat yalan söyleyebiliyorsunuz. Hak ve adaletten bahsedip, sahibi olduğu dersanede yanında çalışanların haklarını nasıl gasp ettiğini de öğrendik. Kendisi bu milleti tanımıyor. Bu milletin basiret ve ferasetinin ne kadar büyük olduğunu bilmiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi kulağına ne söylenirse her şeye inanıyor. Böyle olursa, telefon dolandırıcılarının maskarası olmaktan kendini kurtaramıyor. Milletimize bu çirkinlikleri göstermeye devam edeceğiz. Bu milleti kimse aldatamayacak. Bu millet cevabı sandıkta verdi. Oylarımızı kullanarak, sandıklara sahip çıkarak ülkemizin ve milletimizin geleceğini kurtardık. Gerektiğinde 15 Temmuz'daki gibi meydanlara çıktık. O ne yaptı? 'Sayın Cumhurbaşkanı bana da haber verseydi ben de beklerdim' dedi. Sen korkaksın. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Kuyruklarını sıkıştırırlar ve kaçarlar. Biz 1947 yılında Mersinli kadınların haykırdığı şu hakikati çok iyi biliyoruz. Ne dedi onlar, sandık namusumuzdur. 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'na verilen her oy, istikbalimizin garantisi olacaktır. Yeni Türkiye'nin inşaası için bir milat olacaktır. Ülkemizin sendelemesini bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Herkesi sandığa davet edin. Bu seçimler en yüksek katılımlı seçimler olmak durumunda. Ülkemiz dünya tarihine bir kez daha adını yazdıracak. Gün sandığa damga vurma günü. Her şeyin kazası olur, ama sandığın kazası olmaz. 24 Haziran akşamına kadar tüm vatandaşlarımdan olağanüstü bir gayret bekliyorum. Özellikle kadınlarımız ve gençlerimizden aynı gayreti ve heyecanı bekliyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Büyükelçiliklerimiz ve gümrük kapılarında oyumuzu kullancağız. Osmanlı tokadını sandıkta vuracağız. Avro ve doları olanlar TL'ye hemen çevirsin. 24 Haziran ülkemiz için yeni bir dönemin müjdecisi olacak. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek millet. Bunu gerçekleştirmek için bir olacağız, iti olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

Hande Öznur DURAN