Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık öğrencileri Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin bulunduğu alanda, mimari proje dersi kapsamında, yeni bir spor tesisi tasarlamak için kolları sıvadı.

Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından Muharrem Kaya'nın proje koordinatörlüğünde yapılan teknik gezide öğrenciler, Nuri Asan Tesisleri'nin yanı sıra 19 Mayıs Stadyumu'nda da incelemelerde bulundu.

Muharrem Kaya, Esra Türkel, Muhammed Konacoglu, Sacit Acar, Özlem Yalçınkaya, Fatih Acar, Semih İğci ve öğrencilerden oluşan Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Proje ekibine ziyarette Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Ali İhsan Aka, Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Kurt ve Kulüp Müdürü Metin Koçer ev sahipliği yaptı. Ziyarette yeni bir tesis tasarımı için fikir alışverişinde bulunuldu.


FİKİR ALIŞ VERİŞİ YAPILDI
Samsun için, Samsunspor için yeni bir tesis tasarlamak fikri ile yola çıkılan projede teknik araştırma ve geliştirme gezisi yapıldı. Başarılı mimarlar Samsunspor'un mevcut tesislerini gezerek, sporcu ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Samsun'a hakettiği vizyonda temsil gücü üst düzey bir spor tesisi tasarlamak için arge yaptı.

Gençlere ve ailelere yönelik sadece maçtan maça değil sürekli kullanıma açık kompleks bir spor tesisine Samsun'un ihtiyacı olduğuna işaret eden Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yüksek Mimar Esra Türkel, öğrencilerine, "Bugüne kadar öğrendiklerinizi sanata ve somuta dökme fırsatı elinizde. Samsun'a yakışan bir tesis tasarlayarak bunu gösterebilirsiniz" diyerek öğrencilerine yol haritası belirlemiş oldu.