CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında Vezirköprü İlçesi'ni ziyaret etti. Vezirköprü'nün hizmet alamadığını dile getiren Zeybek, temeli atılan Vezirköprü Huzurevi inşaatının kaderine terk edildiğini, hastane yapımının da yarım kaldığını ifade etti. Zeybek, ilçedeki mahallelerin yollarının da bozuk ve bakımsız olduğunu aktardı.

GÖÇ YOLLARINDA

Zeybek, tarımda bazı ürünlere kota uygulanması, girdi fiyatlarının yüksek olması ve üretilen ürünlerin değerlerini bulmaması nedeniyle köylünün üretimden vazgeçtiğini belirtti. Zeybek, 'İlçe hızlı bir şekilde göç veriyor ve genç nüfus ise büyük kentlerde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. CHP iktidarında, köylünün terk ettiği tarım alanlarının tamamını işlemesi ve üretimi artırarak, ülkemizi ithalatçı konumundan çıkarmak için çiftçinin kullanmış olduğu mazotu 3 TL'den vereceğiz. Tarımda kullanılan tohum, ilaç, gübre ve tüm girdiler de köylümüzü destekleyeceğiz. Yeniden üreten tarımı yaratacağız. Köylünün, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sileceğiz, borçlarını ödeme kolaylığı sağlayacağız' şeklinde konuştu.

YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ

Siyasetin açık, şeffaf yapılmasını sağlayarak, zenginleşme aracı olmaktan çıkaracaklarını dile getiren CHP'li Zeybek, 'Halkımıza verdiğimiz sözleri mutlaka yerine getireceğiz. Siyasetçilerin, siyasi etik kurallarına uyup uymadığını denetlemek için siyasi ahlak kurulunu kuracağız. Halkımızı aldatmayacağız, yapılan her uygulamanın güncel medya aracılığı ile izlenebilmesini sağlayacağız. 24 Haziran seçimleri ile çalmayan, çaldırmayan, üreten, büyüyen ve hakça bölüşen ekonomi ile CHP iktidarını kuracağız, Türkiye'ye yeni ufuklar açacağız. Halkımızın yaşanabilir Türkiye'de rahat nefes almalarını sağlayacağız' dedi.