Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda Çocuk Hizmetleri Biriminde görevli Sosyolog Büşra Burucu tarafından Çocuğa Yaklaşım semineri düzenlendi.
Seminerde, çocuk bakım kuruluşları ile koruma ve bakım altında bulunan çocukların profilleri, çocukların gelişim dönemi özellikleri, iletişim, çocuğa yaklaşım, sorunlar ve sorumluluklar konuları ele alındı.
Kuruluşta bulunan çocuklara karşı sorumlulukları sıralayan Burucu, ''Çocuğa karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, Çocuğun öncelikli yararı ve korunması, Çocuğun yaşam ve gelişme hakkının korunması, Katılım hakkının geliştirilmesi ve korunması ile ilgili sorumlulukların yerine getirmeye özen gösterilmesi gerekiyor'' dedi.
Eğitimcilerin sorumluluklarına değinen Burucu, ''Çocukla birlikte zaman geçirmeli, ortak yapılabilecek eğlenceli etkinlikler bulmalı, bunlar yapılırken tutarlı olmalı, sözünde durmalı ve onunla ilgilendiğini göstermelidirler. Çocuğa önem verildiğini gösterecek şekilde davranmalıdırlar. Mümkün olduğu zaman başarabileceği sorumlulukları üstlenmesine izin vermeli, güven duyulmalı, abartmadan başarılarından gurur duymalı ve övünmesini sağlamalıdırlar. Onun sevildiğini koşul koymadan söylemeli ve seni seviyorum demekle beraber bu sevgiyi beslemelidirler. Çocuğun benlik değeri ne olursa olsun kendini iyi hissetmesine yardımcı olmalıdırlar. Esnek, destekleyici olmak ve çaba ve kazançlarının farkına varıp onu takdir etmelidirler. Benlik değerini geliştiren en önemli faktör olan saygı ve kabul göstermeli ve 'sana inanıyorum' mesajını ifade eden destek sağlayan bir yetişkinin varlığını göstermelidirler'' diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, kurumlar arası sinerjinin önemine değindi.
Diğer kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirten İlbaş, 'Kurumlar arası koordinasyonu önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de hazırladığımız sosyal içerikli projeler konusunda diğer kurumlar ile işbirliği içerisinde olacağız. Toplumun dezavantajlı kesimlerine hitap eden kurumumuzda, kurumlar arası koordinasyona ve hizmet içi eğitime önem veriyoruz'' dedi.