Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil'de 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki lider takımını hallettik." dedi.

"Buraları asıl sahiplerine teslim edeceğiz"

Terörle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şanlıurfa'nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz."

"El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve YÖK beraber çalışarak şimdi El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz." ifadesini kullandı.

"Suçlular adelet önünde hesap verecek"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere yönelik saldırıya değinen Erdoğan, "Suruç'taki hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımızca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adelet önünde hesap verecek." şeklinde konuştu.

"Biz destan yazmaya devam edelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Korkaklar zafer anıtı dikemez. Şimdi diyorum ki 24 Haziran'da bu kardeşinize bu desteği verin, biz destan yazmaya devam edelim. Ya 2053 ve 2071 vizyonlarımıza doludizgin koşacağız ya da yeniden 1970'lerin 90'ların tedirginliğiyle kendi içimize kapanacağız."

"Orayı başlarına yıkıyoruz"

"Bölücü örgütün oyuncağı parti, eskiden emirleri Kandil'den alıyordu, şimdi orayı da başlarına yıkıyoruz." diyen Erdoğan, "Oraya inmeye başladık. Bakalım şimdi onlara talimat hangi dağ başından gelecek?" diye konuştu.

"Senin partinin milletvekili benim başörtülü kızlarımın başlarını açtı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış diyor ki Bay Kemal, 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm.' Sen kimsin, neyi çözdün? Senin partinin milletvekili, ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başlarını açtı." dedi.