Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından, "Türk Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Gençlik Buluşması" programı düzenlendi. Program kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden genç, Samsun'a geldi. Gençler, 2 gün boyunca Samsun'un tarihi ve kültürü hakkında düzenlenen çalıştaylara ve gezilere katılacak. Buluşmanın açılış toplantısı ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay'ın katılımıyla gerçekleşti.

GENÇLER CEVHER

Açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türk tarihinin yeni bir sıçrama noktasının arifesinde olduğunu belirterek, "24 Haziran'dan sonra hızlı karar alabilen, milletin her an denetimine açık yeni bir sistemle hızlı büyüyen bir Türkiye ile buluşacağız. Sabırsızlığımız, gayretimiz bundan. Millet artık yönetimi de icrayı da yasamayı da seçecek. Milletin yönetimdeki etkisi ikiye katlanmış olacak. Gençler, siz yeni dönemde daha hızlı karar alabilen yeni mekanik bir devletle taşınacaksınız. Kendinizi hafife almayın. Her biriniz cevhersiniz ve geleceğe imza atacak önemli insanlarsınız" dedi.

ÜLKENİN SAHİBİ MİLLET

Konuşmasında Türkiye'nin 'Darbeler tarihinden' bahseden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "10 yılda bir arabaya bir şey çarpıyor. Hasar almış bir arabayla yola devam etmek zorunda kaldık. Biz geçmiş yıllarda, Meclis'te Cumhurbaşkanı seçemedik. Daha sonra Cumhurbaşkanını millet seçti. Aslında o gün darbelerin baskısı altındaki parlamenter sistem bitti. Çünkü millet 'Ben seçeceğim' dedi. Son olarak ise darbeciler, 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsünde bulundu. Millet o tarihte liderinin öncülüğünde bu darbe teşebbüsünü sokağa çıkararak, ülkeyi uçurumun kenarından söküp aldı. Şimdi bu seçimden önce biz demokrasi konusunda önemli bir karar aldık. Biz aslında sistemin hukuki kısmını ve yasal düzenlemesini yaptık. Anayasa değişikliğini 16 Nisan'da yaptık. Şimdi geriye fiili uygulaması kaldı" diye konuştu.

MİLLET KAZANACAK

Artık milletten bağımsız ve millete rağmen irade kullanma döneminin biteceğini kaydeden Bakan Demircan, "Peşinden de güçlü bir parlamentoya da ihtiyaç var. Çünkü yeni dönemin kurumsal ve mevzuat yasal altyapısı bu dönemde inşa edilecek. Burada zaman kaybına tahammülümüz yok. Çünkü 100 yıl sonra yeniden geldiler. Ellerinde cetveller, kalemler, haritaları yeniden çizmek istiyorlar. Buna müsaade etmemek için de Türkiye'nin güçlü olması lazım. İrademizi bir araya getirmemiz gerekiyor. O zaman geçmişte olduğu gibi Türkiye'ye 'Dur, oraya geçme, bu tarafa geç' diyemeyecekler. Çünkü Türkiye kendi iradesiyle kaynaklarına hakim ve kendi gücünü tesis eden bir ülke haline geldi ve gelmeye de devam edecek. Türkiye bu coğrafyanın güvencesi. Hiçbir zaman başkalarının aleyhine bir güç peşinde olmadı. Her zaman mazlumun yanında oldu ve zulme direndi. Böyle bir ülkenin sahibi olmaktan gurur duyalım. Bu ülke ve devlet hepimizin. Bu mücadelede millet iradesi güçlenecek, seçimin sonucunda da millet kazanacak" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU