Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, basın açıklaması yaparak, MHP ve Cumhur İttifakı hakkında değerlendirme bulundu. MHP'nin kutlu bir çınar olduğunu belirten Tekin, 'Sözde Reişçi' benzetmesi yaparak, MHP'ye ve Cumhur İttifakı'na kimsenin zarar veremeyeceğini ifade etti.

KUTLU ÇINAR

Başkan Tekin, MHP'nin her zaman Türk milletinin bekasını düşündüğünü belirterek, 'MHP, yarım asır önce kurulduğu günden itibaren varlığını Türk varlığına armağan etmiş, yedisinden yetmişine liderinden, oy veren seçmenine varıncaya kadar bunu birçok defa ispat etmiş söz konusu vatan, millet, devlet olduğunda canlarını bile seve seve feda etmiş kutlu bir çınardır. Özellikle son yıllarda Liderimiz Devlet Bahçeli'nin haklı çıkan öngörüleri demokrasinin, devletinin ve milletinin menfaatine açıkça ve cesurca ortaya koymuş olduğu tavırlar, vefalı aziz Türk milleti tarafından büyük bir teveccüh görmüştür. Neticede ortak kaygısı vatan, millet, devlet ve demokrasi olan farklı siyasi görüşlere sahip geçmişte başka partilere oy vermiş insanların MHP'ye yöneldiği inkar edilemez bir gerçeklik olarak ortada' şeklinde konuştu.

ÇABALARI BEYHUDE

Bazı kişilerin MHP'nin güçlenmesinden korktuğunu savunan Başkan Tekin, 'Şahsi ve siyasi çıkarlarından başka hiçbir kaygıları olmayan bazı anketçi köşe yazarı, hatta siyasilerin ülkesinin menfaatleri dışında hiçbir beklentisi olmayan, MHP'yi yok sayma, zayıf gösterme, hatta asılsız ve kafa karıştırıcı dedikodularla algı oluşturma çabaları beyhudedir. 'Hamuru Ahde Vefa imandandır' anlayışıyla yoğrulmuş büyük Türk milleti; ülkemizin geleceğinin huzur ve güvenliğinin teminatı Milliyetçi Hareket Partisi'ni TBMM'de daha güçlü temsil edilebilmesi için gerekli desteği verecek. Alenen ilan ediyorum: Gücünü aziz Türk milletinden alan MHP verdiği sözün arkasında. En az 2023'e kadar sürecek olan millet aklıyla oluşan Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısı için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da var gücüyle çalışacak. Hiç bir dalkavuk, hiçbir makam ve mevki meraklısı sözde reisçi siyaset simsarı ülkemizin menfaatleri uğruna AK Parti ile oluşturduğumuz, temelleri 15 Temmuz gecesi atılan Cumhur İttifakı'na zarar veremeyecek, MHP'yi yolundan çevirtmeyecek' dedi.