Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'nın yanı sıra öğretim elemanları, üniversite mensupları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuklara hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesinin öğrencilerine gösterdiği özene dikkati çektiği konuşmasında, 'Bütün imkânlarımızla kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri her neyse, gençlerimizi bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık ve artık onların sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle, daha güzel bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarına eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, sahip oldukları bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için onları desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum' dedi.
'Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi'
Prof. Dr. Naci Gündoğan, konuşmasının devamında mezunlara seslenerek, 'Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiğimiz sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki Anadolu Üniversitesi'nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay bir şekilde bu sorunları aşacaksınız. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız' ifadelerini kullandı.
'Üniversitenizin kapıları sizlere her zaman açıktır'
Rektör Gündoğan konuşmasının sonunda, 'Özellikle mezuniyet zamanlarının sizlerde oluşturduğu buruk sevince ve sonrası ile ilgili yaşadığınız tedirginliğe yabancı olmadığımızı bilmenizi isterim. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim. Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabi ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı sizlere açacaktır. Ayrıca, Üniversitenizin kapıları sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, 60 yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır' ifadelerini kullandı.
'Nitelikli insan gücü yetiştirmekteyiz'
Mezuniyet töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Afşar ise, 'Eskişehir Meslek Yüksekokulu, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi'nde kurulan ilk meslek yüksekokuludur. Porsuk Meslek Yüksekokulu kurulurken üç bölüm, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu kurulurken iki bölüm bizden ayrılmıştır. Tecrübeli ve donanımlı akademik personelimizle birlikte şu an altı bölümle öncelikle hizmet sektörüne, daha sonra ticari ve sanayi işletmelerine nitelikli insan gücü yetiştirmekteyiz' şeklinde konuştu.
'Bu gururu her zaman yaşayacaksınız'
Doç. Dr. Aslı Afşar konuşmasına, 'Bu yıl 60. yılını kutlayan, yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi'nde okumanın, bu üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını ve gururunu her zaman yaşayacaksınız' diye devam etti.
Törende mezunlar adına konuşan Eskişehir Meslek Yüksekokulu birincisi Selin Gücüyener ise, 'Bugün burada hepimiz ortak sevincimizi ve heyecanımızı paylaşmak üzere bulunuyoruz. Öncelikle Eskişehir Meslek Yüksekokulu birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Bu güzel duygular ve anılar eşliğinde bir o kadar gururlu ama bir o kadar da hüzünlü şekilde okulumuza veda ediyoruz. Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahip olan Anadolu Üniversitesi'nde okumak bir ayrıcalıktır. Üniversitenin bizlere sağlamış olduğu tüm imkânlar için Anadolu Üniversitesine teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren okul birincisi Selin Gücüyener ve okul ikincisi Kadriye Yüceal'a diplomaları ve hediyeleri Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından verildi. Mezunların keplerini atmaları sonrasında, mezun olan öğrencilere ve ailelerine yapılan ikramların ardından tören sona erdi.