Samsun İstihdam Buluşması, Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda istihdam ve iş alanları masaya yatırıldı. Törende Borsan Grup da İstihdamın Enleri ödülü aldı. Borsan Grup adına ödülü, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Ölmez aldı. Törene ayrıca Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak da katıldı.

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL

Borsan Grup olarak İstihdamın Enleri ödülüne layık görülmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Borsan Kablo CEO'su Mehmet Arbek Akay, 'Borsan olarak geçtiğimiz aylarda; hem İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na girdik hem de yaptığımız ihracat rakamlarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmanın arasında yer aldık. Şimdi de İŞKUR tarafından 'İstihdamın Enleri' ödülüne layık görüldük. Yaptığımız çalışmaların ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırıyor' dedi.

KALKINMAYA DESTEK

İstihdamın önemine dikkat çeken Akay, 'Tüm Türkiye'de istihdam seferberliği ilan edildi, Borsan olarak bizler de bu seferliğine katıldık. Özellikle son yıllarda istihdam oranımız büyük bir artış gösterdi. Bu istihdam artışı Samsun'daki işsizliği de azalttı, bu şekilde şehrimizin kalkınmasına da destek olduk. Borsan olarak üretim yaparken, kalkınmaya büyük önem veriyoruz. Bölgesel kalkınmaya ciddi destekler verdik, ayrıca kablo sektörüne kalifiye eleman yetiştirme konusunda ciddi çalışmalarımız var. 2 bin 200 üzerindeki çalışanımız ile hem kaliteli hem modern bir üretim ağına sahibiz. Hedefimiz; bünyemizde yer alan çalışan sayımızı daha da artırmak' ifadelerini kullandı.