Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun Temsilciliği, Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Toplumda ve Ailede Güven' konulu panel düzenledi. Panele, KADEM Samsun Temsilcisi Meral Kıvırcı, Kadem üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

GELECEĞİMİZ İÇİN OLMAZSA OLMAZ

Panelin açılış konuşmasını yapan Kıvırcı, güven duygusunun önemine dikkat çekti. Toplumun en küçük yapı taşının aile olduğunu vurgulayan Kıvırcı, 'Ailenin içerisinden kuvvet alan emniyet, topluma muhakkak ulaşacak. Peygamber Efendimizin toplumu, en önemli güven toplumlarından biri. Allah Resulü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Peygamber Efendimizin, Medine'de inşa ettiği toplum modeli sadece Müslümanlar için değil aynı zamanda farklı inanç mensupları için de huzur ve güven kaynağı olmuştur. Zira tarih boyunca Müslümanlar, sadece kendi yurtlarında barış ve sükuneti sağlamakla kalmamış aynı zamanda yeryüzünün selam ve eman yurdu haline getirmek için kıtaları, denizleri aşarak, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir. Aileden başlayarak topluma doğru devam edecek olan güven duygusu, yeni nesil ve geleceğimiz için olmazsa olmazdır' diyerek panele katılanlara ve destekleyenlere teşekkür etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Tekin, toplum, aile ve güven konuları üzerinde konuşmalar yaptı.

Zeynep Irmak ÖCAL