Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kadıköy Mahallesi sakinleri ile açık hava toplantısında bir araya geldi. Kadıköy Spor Tesisleri'ndeki toplantıda Bakan Demircan, mahalle sakinlerine 'İmar Barışı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EL BİRLİĞİYLE YAPACAĞIZ

İmar Barışı'nın öneminden söz eden Bakan Demircan, "İmar Barışı'nı yapmamız gerekiyordu. Vatandaşın tapuda arsa görünen, fakat bina yaptığı yerin yasal olarak hiçbir karşılığı yok. Ruhsat yok, elektrik ve su gibi hizmetleri almakta zorlanıyor. Bu ülke insanının bir barınma sorunu var, biz de devlet olarak onun hakkını teslim edelim istedik ve bu adımı attık. El emeği, göz nuru, kendi alın teriyle yaptığı o binaları satmak isterse satabilsin, yarın bir gün o bölge kentsel dönüşüme gidecekse kendisinin oranın sahibi olduğu ortaya çıksın diye düşündük. İmar Barışı ile binaların sahibi haline geliyorsunuz. Ülkemizde yaklaşık 13 milyon civarında buna ihtiyaç duyan bina var. Yeni rakama göre başvurular 800 bini geçmiş. Daha yeni açılmış olmasına rağmen demek ki vatandaşımız meselenin önemini biliyor. Bu Türkiye için bir milat olacak. Bundan sonra kentsel dönüşümü el birliği ile yapacağız. Şehirlerimizi 'mükemmel' hale getirmek için birlikte çalışacağız" dedi.

PARTİSİNE DESTEK İSTEDİ

Pazar günü gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Bakan Demircan, "Geçtiğimiz yıl 16 Nisan'da onaylanan kararın uygulamasını şimdi yapacağız. Ülkemizin 1960'dan itibaren yaşadığı darbeler ve muhtıralar, ülkemizin kalkınma hızını kesti. Ayrıca yıllardır terör belasıyla da uğraşıyoruz. Biz de bunlara set çekmek için demokratik bir model olan başkanlık sistemini benimsedik. Şimdi istikrarı yakalayacağımız bir modeli inşa ediyoruz. Türkiye bu coğrafyada güçlü olmak zorunda. Gelin bu seçimde Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti iktidarına destek verelim, güçlü kalalım" dedi.

Programda konuşmaların ardından vatandaşlar, merak ettikleri soruları Bakan Demircan'a sordu. Programa ayrıca İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay da katıldı.

Barış BUDANOĞLU